Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken reiser vi tilbake til søppelplaneten og prøver oss på partikkelracing.

Regn, regn og atter regn. Det slipper heldigvis vi å bry oss om, for det kommer så mange spill at vi aldri rekker å gå ut.

Nintendo

3DS-spillet Rising Board 3D handler om å gjøre stunts med det våte element som arena. Du slippes løs på surfebrett, seilbrett og så videre, og får leke deg på bølgene. 3DS har også fått Pokedex 3D Pro, et slags Pokémon-leksikon som inkluderer et spørrespill. Ellers har Wii fått et Virtual Console-spill, nemlig Shock Troopers for NeoGeo. Her styrer du hardbarka soldater som må slakte horder av fiender. Handlingen sees ovenfra. Sist ut er DSiWare-spillet Cake Ninja 2, hvor du må kutte kaker med pekepennen.

Karateka (Xbox 360).

Xbox 360

Skaperen av åttitallsklassikeren Prince of Persia, Jordan Mechner, debuterte egentlig som spillskaper noen år tidligere med Karateka. Det var et sideskrollende actioneventyr der du spilte en karateekspert som måtte redde ei jente fra en ond krigsherre, og spillet forsøkte å gjengi én-mot-én-kamper på en realistisk måte. Nå har spillet fått en nyversjon utviklet under Mechners ledelse. Den skilter med tredimensjonal grafikk og mange moderniseringer, men skal likevel være trofast mot originalen fra 1984.

ToeJam & Earl (PS3 og Xbox 360).

Fra Karateka hopper vi til neste tiår, og finner ToeJam & Earl-spillene for Sega Mega Drive. Nå har ToeJam & Earl, samt ToeJam & Earl in Panic on Funkotron blitt samlet i én pakke, med nyheter som achievements og muligheten til å spille i samarbeidsmodus over nettet. Følg de to funky romvesenene på fargerike, sideskrollende eventyr. Spillene kom også til PS3 denne uken.

Guilty Gear XX ΛCORE PLUS (Xbox 360).

For et par uker siden kom Guilty Gear XX ΛCORE PLUS i Amerika, mens vi europeere måtte ta til takke med null nye XBLA-spill. I dag skal spillet lanseres i Europa. Her får du velge mellom 25 slåsskjemper, og banke motstanderne i tradisjonell Street Fighter-stil. Spillet har kampanjemodus for enspiller, og flerspiller over nettet.

Dyad (PS3).

PlayStation Network

ToeJam & Earl-spillene beskrevet i 360-delen kom også til PS3 denne uken, men her ble de lansert hver for seg og ikke i en samlepakke.

Dyad har blitt beskrevet som babyen til WipeOut og Rez, og er et slags abstrakt racingspill der du spiller en partikkel som suser gjennom en tunnel. Men du kan ikke aksellerere og bremse som om du skulle kjørt en bil. I stedet har spillet hjernetrimelementer, og hvor fort det går avhenger av hvordan du manipulerer fiender på banen.

Les også
Fan forbedret Dark Souls ved lansering
Pid (PS3, Xbox 360 og PC).

Det stilfulle plattformspillet Pid kom til Xbox 360 og PC forrige uke, og er nå ute på PS3. Du spiller Kurt, en liten småtass som er strandet på en fremmed planet. Mye av spillet dreier seg om å bruke anti-tyngekraftstråler for å komme seg frem i den merkverdige verdenen. Det loves over 12 timer med spilletid fordelt over 22 brett. Har du en makker tilgjengelig kan du dere også samarbeide dere gjennom spillet.

When Vikings Attack! (PS3 og Vita).

Til slutt har vi When Vikings Attack!, som har kommet til både PS3 og Vita. I dette historisk korrekte spillet har en gjeng vikinger bestemt seg for å invadere syttitallets England. Du styrer en gjeng vikinger, og overvinner fiendene ved å kaste ting på dem. Jo større gjengen din er, jo større ting kan du kaste. Spillet har massevis av flerspillermoduser, og lar seg spille på tvers av plattformene. Flere PSN-ting, inkludert noen butikkspill, finner du på PlayStation-bloggen.

Chaos on Deponia (PC).

PC

Det er ikke lenge siden Deponia dukket opp på engelsk, men nå er oppfølgeren her allerede. Chaos on Deponia (også på Steam, GG og GOG) er et pek-og-klikk-eventyr med tegnefilmaktig grafikk og mengder av kontinental humor. Rufus fra originalspillet har tilsynelatende skjerpet seg og lagt egoismen på hylla, og må forsøke å hjelpe den merkelige jenta Goal, som er strandet på søppelplaneten Deponia. Handlingen skal være selvstendig, så du trenger ikke å ha spilt originalen.

Sine Mora (Xbox 360 og PC).

Tidligere i år kom det sideskrollende romskytespillet Sine Mora til Xbox 360, og nå er PC-versjonen her. Spillet beskrives som et «diesel-punk shoot 'em up», og lar deg sette sammen ditt eget romskip og kjempe deg forbi enorme mengder fiender. Spillet ble designet av den profilerte japanske designeren Suda51, og musikken står den anerkjente komponisten Akira Yamaoka (Silent Hill, Shadows of the Damned) for. Det kan kjøpes på GamersGate, men siden GG-versjonen er en Steam-nøkkel kan den neppe brukes før Steam-versjonen låses opp i kveld.

Red Johnson's Chronicles (PS3 og PC).

Et annet spill som kom til konsoll tidligere i år er Red Johnson's Chronicles. Nå har dette spillet tatt steget fra PS3 til PC. Det er en film noir-aktig blanding av «skjult objekt»-spill og eventyrspill, med tredimensjonal grafikk og massevis av intrikate nøtter som må løses. Du må saumfare miljøene på jakt etter spor, og snakke med en rekke mer eller mindre lugubre personligheter for å finne sannheten, og det kan kjøpes på GamersGate.

A Fool and his Money (PC).

Så til ukens kanskje rareste utgivelse. The Fool and His Money er oppfølgeren til DOS-klassikeren The Fool's Errand, som kom i 1987, og har vært under utvikling i hele ti år – med massevis av Duke Nukem Forever-aktige utsettelser underveis. Men nå er det faktisk ute, og byr på massevis av puslenøtter i samme stil som originalen. Du kan kun kjøpe det direkte fra utvikleren.

Cherry Tree High Comedy Club (PC).

Cherry Tree High Comedy Club er et japansk eventyr der du spiller ei jente som gjerne vil starte en komedieklubb på skolen sin. Men hun trenger tre ekstra studenter for å få lov, og dermed må hun overbevise noen om å bli med. Clan of Champions stammer også fra Japan, men er noe helt annet: Et tredjepersons slåssespill hvor du ved hjelp av middelalderske våpen og magi må kjempe om å bli mester.

Scourge of War: Chancellorsville (PC).

Om du er mer opptatt av strategi, kan du teste Scourge of War: Chancellorsville. Dette er et taktisk strategispill satt til den amerikanske borgerkrigen, og handler (som tittelen indikerer) om slaget ved Chancellorsville, som fant sted mellom fra 1. til 4. mai i 1863. Det blir vel feil å kalle Partisan Nation relatert, men det får så være. Dette er i alle fall et politisk strategispill der du må vinne velgernes gunst i det amerikanske valget.

Towns (PC).

Vi tar også med at det Dwarf Fortress-inspirerte bybyggerspillet Towns nå har blitt lansert på Steam, men vær oppmerksom på at det er en alfa-utgave du kjøper – det glemmer Steam nemlig å opplyse om. Plattformspillet Sugar Cube: Bittersweet Factory har kommet på samme portal. Ellers kan vi nevne førstepersonsskyteren Into the Dark, det japansk-inspirerte rollespillet Phantasmaburbia og Halloween-spillet Spookick.

Zigfrak (PC).

Andre nye utgivelser inkluderer Zigfrak, som er et actionrollespill med enkelte Diablo-elementer, men som foregår i rommet. Borealis er et arkadespill der du må manipulere fiendene dine slik at de kolliderer med hverandre i stedet for å drepe deg. Happy Land Defender er et tårnforsvarspill satt til åpne og farerike miljøer, mens Longshot er et tredimensjonalt romskytespill.

Spacelings (PC).

Vi tar også med at Devolver Digital og Hotgen har overført en trio mobilspill til PC. Spacelings er et fargerikt action/hjernetrimspill der du må komme deg helskinnet gjennom over hundre nivåer. To-Fu: Trials of Chi og To-Fu 2 er to fargerike plattformspill der du må sprette, strekke og dra en liten fyr gjennom hundrevis av nivåer fulle av utfordringer.

Space Colony HD (PC).

Helt til slutt: I strategispillet Space Colony er jobben din å drive en romkoloni, og forholde deg til de svært så rare personene som bebor den. Nå har det kommet i en ny utgave, med støtte for HD-oppløsning. Den finner du blant annet på GOG, som også har fått slåssespillet Street Fighter Alpha 2 i sitt DRM-frie sortiment.

A Slower Speed of Light (PC).

Gratisutgivelser

A Slower Speed of Light er et interessant førstepersonsspill fra ingen ringere enn MIT. De forsøker å lære oss Einsteins relativitetsteori ved å lage et spill hvor lyset beveger seg virkelig, virkelig sakte. Og jo lenger du kommer, jo saktere beveger lyset seg – men du beveger deg hele tiden i samme hastighet. Dermed får du oppleve en rekke spennende effekter.

What's in the Box (PC).

I disse dager virker det som de fleste lurer på hva som er i den dustete boksen til Peter Molyneux. Men resten av oss kan prøve What's in the box, et hjernetrimspill der du må hente en boks ved hjelp av en robotisk arm. Men det er alt annet enn lett, blant annet fordi armen og boksen ikke alltid kan gå samme vei (bildet stjal jeg forresten fra Indiegames-bloggen).

Storybook Tactics (PC).

Storybook Tactics er et ganske søtt lite strategispill der du må velge en gruppe firkantede eventyrere og slåss deg gjennom en rekke vanskelige situasjoner. Tenk nøye over hvem du velger, for de ulike folkene har unike egenskaper.

Save the Day (PC).

Save the Day er et arkadespill der du ser handlingen fra siden. Her styrer du et helikopter, og målet er å redde folk og dyr fra en vulkan som er i ferd med å gå i luften. Lettere sagt enn gjort. Denne gangen stjal jeg bildet fra PCGamesN.

Til slutt tar vi med Text Based Multiplayer Shooter, et forsøk på å ta konseptet fra nettbaserte førstepersonsskytere inn i tekstspillenes verden. Jeg skal være ærlig og si at det ikke fungerer kjempegodt, men det er et artig påfunn.

Sjekk forrige ukes nettutgivelser for flere spill.

Siste fra forsiden