Feature

Ukens nettutgivelser

Vi har et vakkert plattformeventyr og en utfordrende Nintendo-klassiker denne uken.

Det har vært overraskende skralt med nettutgivelser denne uken. Faktisk er det Nintendo som glimrer til med et par nye og eldre godbiter, mens Microsoft og Sony sliter litt med å få ut fingeren. PC byr som vanlig på et vell av mindre kjente titler, men sett bort fra et par eksempler skranter det også her på de store, mer omfattende nedlastbare godbitene. Heldigvis er det en del gratissnadder å kose seg med. Her er ukens nettutgivelser.

Nintendo

Mario-giganten smeller til med en godbit på Nintendo 3DS’ eShop denne uken. Fallblox er oppfølgeren til Pullblox som ble sluppet tidligere i år. Igjen skal du hjelpe Mallo med å skyve på blokker for å hjelpe strandede fugler. Dersom blokkskyving ikke er heftig nok for deg, loves det at Johnny HotShot skal gi deg god arkadeaction i den ville vesten, med minispill som lar deg oppleve alskens arkadespill.

Ninja Gaiden (3DS).

Nintendo runder av ukens 3DS-tilbud med det klassiske Nintendo-spillet Ninja Gaiden til Virtual Console. Viden kjent som ett av de vanskeligste spillene i sin tid, og kjent for sin nyskapende bruk av stiliserte mellomsekvenser, er dette ett stykke spillhistorie de fleste bør ha prøvd.

Om du fremdeles sitter og gnugger på en Nintendo DSi kan du tørke støv av den og fyre opp Magical Whip denne uken. I en mørk skog kryr det av monstre som truer med å knerte trollmennene dine. Du må bruke en magisk pisk for å overleve strabasene gjennom 50 nivå.

Microsoft

Planets Under Attack (360).

Det kan virke som om Microsoft slapper litt av nå i julebordsesongen. Det eneste nye Xbox 360-brukerne kan laste ned denne uken er det tegneserieaktige strategispillet Planets Under Attack. Her skal spilleren styre romflåten gjennom rommet på jakt etter et nye planeter. Det blir selvfølgelig kniving om plassen gjennom en kampanjedel på 32 brett. En gledelig detalj er at det er mulig å spille spillet med opp til tre andre, over nett eller lokalt.

Sony

Heller ikke Sony smeller til denne uken. Sett bort fra digitale lanseringer av et par-tre fysiske spill er det kun to spill til PS Mobile å skrive hjem om. Eller, det hadde bare vært to spill til PS Mobile å skrive om dersom de faktisk kom ut i Norge. Så, null og niks fra Sony. Bedre lykke neste gang!

PC

Fly'N (PC)

Der konsollene svikter, kan PC-utgiverne slå seg mer på brystet. Det uhorvelig vakre plattformspillet Fly’N fikk gjennomslag i avstemmingstjenesten Steam Greenlight, og ble dumpet ut på Steam akkurat sent nok til å ikke rekke å bli nevnt i forrige ukes sak. Her skal du styre fire fargerike knopper som alle har unike spesialegenskaper på lager. Utvikleren lover en engasjerende opplevelse for alle.

Les også
Nå er Grand Theft Auto Online åpent
Magical Drop V (PC).

Også ute på Steam denne uken er Magical Drop V. Den japanske puzzle-spillserien har fått fotfeste her i vesten med en kultstatus. I kjent stil skal du kaste baller opp mot taket, mens taket stadig kommer nærmere og nærmere.

Hairy Tales (PC).

På Desura finner vi puzzlespilet Hairy Tales der du skal lede en type folk gjennom baner. Det hele minner litt om lemmings, i at du skal plassere ut hinder og hjelpemiddel – alt fra piler til teleporthull – for å styre folkene gjennom banene. Hairy Tales er opprinnelig ett mobilspill, og byr på 72 vanskelige brett for de som trenger noe å bryne hjernen på.

Gare Sapphire Mechs (PC).

Desura fortsetter strømmen av indieutgivelser, og smeller også til med Gare Sapphire Mechs. I det som minner mye om en Tron-lignende verden skal spillerne inntar hver sin robotdrakt og kriger. For de som har vært misunnelige på Xbox 360s Trials Evolution har baKno Games laget en finfin klone kalt Motorbike som du kan skaffe deg. Her kjører du motorcross på spektakulært og herlig urealistisk vis.

Warlords Battlecry II (PC).

Dersom du skulle være i humøt for noe litt eldre har GOG oppdatert katalogen med et par gode gamle spillklassikere. Først ute er strategispillet Warlords Battlecry II. Blizzard og Strategic Studies Group tevlet om å lage den beste hybriden mellom rollespill og strategispill rundt 2002, og selv om Warcraft III nok er det som de fleste husker i ettertid er det mye godt å hente i Warlords Battlecry II også. Spillet byr på hele tolv forskjellige helteraser og 20 klasser, og lar deg utvikle helten slik du ønsker mens du tar del i den større sanntidsstrategikonflikten.

Shadow Warrior Complete (PC).

For de litt mer blodtørstige har vi Shadow Warrior Complete som inneholder førstepersonsskyteren Shadow Warrior og dets to utvidelsespakker. Spillet er laget av gjengen bak Duke Nukem 3D, og benytter seg av en oppusset utgave av den samme spillmotoren. Vi hopper inn i skoene til Lo Wang som sluttet jobben sin som livvakt da han fant ut at selskapet han jobbet i hadde uedle hensikter. Wangs ex-sjef har dermed pusset en bøling drapsmenn på han.

Terminal Velocity (PC).

Med flyspillet Terminal Velocity går vi enda lenger bak i spillhistorien, helt til 1995. Med fokus på luftkamp og en setting på andre planeter er spillet langt unna den gjengse flysimulator. For noe mer realistisk kan du prøve det tropp-baserte strategispillet Soldiers: Heroes of World War II. Her er det viktigere å tenke taktisk med de ressursene man har enn å anmasse den største hæren. For å runde av strategi- og retrobolken har vi Perimeter fra 2004.

Gratisutgivelser

Steampunk Odyssey (Gratis).

Nettleserspillet Steampunk Odyssey byr på en liten munnfull med eventyrspill. Her skal du hjelpe den pent kledde og skjeggete mannen med å komme seg fra A til B ved å endre på omgivelsene. Mannen har bestemt seg for å gå rett fremm, samme hva han støter på, så du må planlegge banen før du lar han ta bena fatt.

Dagens andre nettleserspill, Mutant Alien Assault, minner veldig om kulthiten Super Crate Box. Du er en liten dutt som løper rundt i et romskip, mens bølger av fiender kommer mot deg med blod på tann. Du får tilfeldige våpen med jevne intervall, og må forsvare deg så godt du kan, samtidig som du skal prøe å fylle opp romskipets drivstofftank.

Celestial Mechanica (Gratis).

I anledning planene om å lage en større utgave av metroidvania-spillet Celestial Mechanica, har utvikleren gjort den eksisterende utgaven av spillet gratis. Med vakker grafikk og et herlig lydspor, skal du utforske en omfattende verden i dette indiespillet.

Om du er for gjerrig til å punge ut for Minecraft eller Terraria, eller bare er nysgjerrig på et alternativt konsept, kan du prøve ut nettleserspillet Mine Blocks. Jepp, det hele handler som vanlig om å utvinne materialer, bruke materialene til å bygge og å forsvare seg mot uhumske monstre og drager.

Og det var alt vi hadde denne gangen. Om du klør etter å fylle noen av tomrommene blant ukens utgivelser kan du ta en titt på forrige ukes betydelig mer fyldige sak.

Siste fra forsiden