Feature

Ukens nettutgivelser

Planetside 2 er offisielt ute, sammen mye annet spillsnadder.

Det har kommet mange spill denne uken, og utvalget er overraskende variert. Enten du har lyst til å trimme hjernen, delta i massive flerspillerkamper eller bare finne ut hvordan det går med de overlevende i Telltales The Walking Dead-serie, har du noe å glede deg til i ukens nettutgivelser.

PIX3D.

Nintendo

Dette er siste uke før Wii U slippes i butikkene og vi etter alt å dømme får nytt liv på Nintendo-fronten, men vi får heldigvis litt å glede oss over denne uken også. Slåssespillet The King of Fighters '96 har blitt relansert på Virtual Console for Wii, hvis du mot formodning skulle ha misset en av de andre hundreogørten relanseringene til spillet.

3DS-spillet PIX3D for 3DS er et slags puslespill der du må flytte store piksler rundt på skjermen for å sette sammen koselige retrobilder. DSiWare-spillene Spirit Hunters Inc.: Light og Spirit Hunters Inc.: Shadow ser ut til å være to Pokémon-inspirerte spill der du må jakte på og fange ånder. Hver versjon har ånder som ikke finnes i den andre versjonen, og du kan utveksle ånder med vennene dine om du vil. Til slutt har vi Dress to Play: Cute Witches for 3DS er et spill der du – eller kanskje helst datteren eller lillesøsteren din – lager og kler opp søte hekser.

Ski Race.

Xbox 360

Denne uken har vi fått tre separate sportsspill for Kinect. Alle disse startet som minispill i Kinect Sports-serien, men er nå i salg som separate utgivelser. Spillene er 3 Point Contest, hvor du må prøve å score på basketballbanen, Darts vs. Zombies, hvor du får spille et zombifisert dartspill, og Ski Race, hvor du får suse utfor snødekte fjellsider. Alle spillene byr på enspiller, flerspiller og en ny oppdragsstruktur hvor du får mulighet til å vinne medaljer ved å oppnå ulike mål.

The Walking Dead.

I tillegg har den siste episoden av The Walking Dead dukket opp denne uken, og på Xbox 360 selges den som nedlastbart tillegg til grunnpakken. Episoden, som har fått navnet No Time Left, lar oss endelig finne ut hvordan det går med de overlevende etter zombieapokalypsen. Den er også blitt tilgjengelig for PS3 og PC.

PlayStation

Episode 5 av The Walking Dead er tilgjengelig for PS3 også, og beskrevet i avsnittet over. På PS3 kan den kjøpes som et frittstående spill.

Sine Mora.

Tidligere denne måneden tok SHMUP-spillet Sine Mora bykset fra Xbox 360 til PC, og denne uken har det dukket opp på PS3 og Vita. Spillet beskrives som et «diesel-punk shoot 'em up», og lar deg sette sammen ditt eget romskip og kjempe deg forbi enorme mengder fiender. Spillet ble designet av den profilerte japanske designeren Suda51, og musikken står den anerkjente komponisten Akira Yamaoka (Silent Hill, Shadows of the Damned) for.

Planets Under Attack.

Planets Under Attack har også kommet til Xbox 360 og PC tidligere, og nå er turen kommet til PS3. Dette er et svært fargerikt romstrategispill som byr på massevis av action i et univers der planetene beveger seg dynamisk rundt og dermed stadig tvinger deg til å endre strategi. Vi loves en omfattende enspillerkampanje med 32 nivåer, samt både samarbeidsspill og konkurranseflerspiller.

Chronovolt.

I tillegg til Sine Mora har Vita fått det lekre plattform/hjernetrimspillet Chronovolt. Dette er et spill i den gode, gamle «rull en kule gjennom labyrintaktige nivåer fulle av utfordringer og skumle stup»-sjangeren, tidligere representert av spill som Switchball. Her må du holde tungen rett i munnen samtidig som du trimmer de små grå, men om du gjør en feil betyr ikke det automatisk «game over». Du kan nemlig spole tiden tilbake og prøve på nytt.

Jet Set Radio.

HD-versjonen av Sega-klassikeren Jet Set Radio har kommet til flere plattformer dette året, og nå er den også ute på Vita. I dette fargerike spillet får du suse rundt med rulleskøyter i en cel-shadet utgave av Tokyo, mens du sprayer grafitti, trikser som en helt og opplever det særegne japanske lydsporet.

Virtue's Last Reward.

Vita-eiere kan dessuten laste ned Virtue’s Last Reward, som er tilgjengelig i butikk andre steder i verden. Dette er et japansk eventyr av typen visuell roman, hvor du spiller en fyr som har blitt kidnappet og våkner opp i et lagerhus sammen med flere andre ofre. Nå må dere spille et slags reality-spill hvor man må samarbeide eller dolke hverandre i ryggen. Vinner du slippes du løs. Taper du blir du drept.

Jetpack Joyride.

Helt til slutt har vi noe så sjeldent som en «minis»-utgivelse (PS3, Vita og PSP). Jetpack Joyride har allerede gjort seg bemerket på mobil, og er også tilgjengelig på Facebook. Dette er et actionspill hvor du spiller en fyr med jetpack som flyr gjennom sideskrollende nivåer fulle av farer for å samle kronestykker.

Du kan som vanlig ta en titt på PlayStation-bloggen for å se flere PSN-utgivelser, inkludert butikkspill og DLC-pakker.

PC

Igjen minner vi om The Walking Dead Episode 5, som er ute på PC også. Beskrivelsen får du i Xbox 360-delen.

Haunted.

Mer eventyr, denne gangen i mer tradisjonell, pek-og-klikk-form, får vi i Haunted, et spill som har slitt noe vanvittig med å komme seg ut på det engelskspråklige markedet. Men nå er det endelig tilgjengelig, via GamersGate. Haunted foregår i attenhundretallets London. Du spiller stakkars Mary, som nylig mistet sin søster. En dag tar imidlertid søsteren kontakt fra det hinsidige, og det blir klart at hun trenger hjelp. Nå må Mary og en gjeng overnaturlige hjelpere utforske Londons gater for å finne ut hva som må til for å hjelpe søsteren.

Planetside 2.

Ukens kanskje største PC-utgivelse er Planetside 2, et massivt flerspillerbasert skytespill hvor du får delta i en konflikt som raser på en hel planet. Ved hjelp av lagarbeid og taktikk må du kjempe for din fraksjon, og du kan bruke både bakkekjøretøy og ulike flygende farkoster for å ta rotta på motstanderne. Spillet foregår på enorme kontinenter hvor tusenvis av spillere kjemper om kontrollen over kritiske landområder. Spillet er gratis å laste ned.

Little Inferno.

Little Inferno er et lite spill fra et team som inkluderer en av de to hovedmennene bak World of Goo. Her sitter du foran en peis, og brenner ting. Du får brenne alt fra ved og gamle leker til atombomber og hele galakser. Flammene oppfører seg realistisk, og du kan leke med ting mens de brenner. Kjøper du spillet fra utviklerne får du både DRM-fri versjon og Steam-nøkkel.

Commander: The Great War.

Det er fortsatt merkelig få spill som finner sted under første verdenskrig. Commander: The Great War er et turbasert strategispill som lar deg lede en av fraksjonene under den voldsomme krigen, og handlingen finner sted på et enormt kart som strekker seg fra USA i vest til Uralfjellene i øst. Vi loves stor dybde, massevis av strategisk frihet og fem store kampanjer.

Reef Shot.

Fra turbasert strategi hopper vi til dykkespillet Reef Shot. Her må du utforske undervannsmiljøer for å ta bilder av det du ser i dypet. Men det som begynte som en enkel fotografjobb utvikler seg etter hvert til å bli et mysterium som involverer de eldgamle Maya-indianerne og jordens undergang.

Beast Boxing.

Beast Boxing Turbo er et førstepersons boksespill inspirert av Nintendo-spillet Punch-Out. Her får vi helt Saureland-fri boksing, i dyrenes egen bokseliga. Du er riktignok et menneske, men har på deg et kostyme slik at du ikke skal bli diskvalifisert. Spillet er tilgjengelig på PC og Mac.

Ubinota.

Litt sjarmerende hjernetrim får vi også plass til, takket være Ubinota. I dette spillet presenteres du for en tredimensjonal struktur med små hus på. Din jobb er å male blokkene strukturen består av, og på den måten låse dem fast slik at husene blir stående når fysikkens lover setter inn og får strukturen til å rase sammen. Ta en titt på traileren, så skjønner du hvordan det funker.

Vanquish: The Adventures of Lady Exton.

Jottobots er et todimensjonalt plattformspill der du må utforske en stor og fargerik retroverden. Utviklerne beskriver det som «mini-Metroidvania», og det koster deg kun en dollar. Litt dyrere er Vanquish: The Adventures of Lady Exton, nok et plattformspill med fargerik, håndtegnet grafikk. Her foregår handlingen i en unik, Steampunk-aktig verden.

Sonic Adventure 2.

Vi har også fått noen retroutgivelser denne uken. På Steam og GamersGate finner vi Sonic Adventure 2, som opprinnelig kom ut for Dreamcast i 2001. Dette er et fargerikt plattformspill i 3D, som fikk en god mottakelse da det opprinnelig kom ut. Spillet ble lansert på PS3 og Xbox 360 tidligere i høst. Innholdet fra «oppfølgeren» Sonic Adventure 2: Battle er forøvrig tilgjengelig som nedlastbart ekstrainnhold for nyversjonen av Sonic Adventure 2.

Imperialism.

GOG har også en liten retroperle å by på, nemlig strategispillet Imperialism. Her sendes vi tilbake til imperialismens tidsalder, og du må bygge og utvide nasjonen din. Det involverer alt fra å skape infrastruktur til å sende soldater i kamp på fremmed jord, og du kan spille både vår egen klode og tilfeldig genererte verdener. Litt mer strateginostalgi får vi i taktikkspillet Jagged Alliance 2: Wildfire som nå har kommet til Steam.

Paradis Perdus.

Gratisutgivelser

Paradis Perdus er et interessant utforskningsspill der du navigerer deg gjennom en abstrakt og fargerik 3D-verden. Problemet er bare at du hører ikke til der, og korrumperer automatisk alle stedene du besøker. Jo mer du utforsker, jo mer ødelegger du, og til slutt forsvinner verden helt. Men om du kommer deg unna uten å ha gjort for mye skade, vil den gradvis helbrede seg selv. Spillet er fortsatt alfa-fasen av utviklingen.

Swindler 2.

Nitrome har laget gode nettleserspill i en årrekke, og nå er de tilbake med Swindler 2, et slags plattformaktig spill der du spiller en slimfyr som navigerer seg gjennom nivåene ved å henge i en svært elastisk slimtråd. Du må hjelpe ham gjennom nivåene ved å rotere dem, og så gjør tyngdekraften resten.

Ta også en titt på plattform/hjernetrimspillet Vertigo, som ikke har den samme lekre presentasjonen som Nitromes spill, men tar det igjen med en solid dose utfordring.

Dear Esteban.

Til slutt kan vi nevne Fuck this Jam, som er en slags spillutviklingskonkurranse/event hvor uavhengige spilluvtiklere fra hele verden lager små og store spill. Blant de svært mange gratisspillene som nå er tilgjengelig finner vi Dear Esteban, som gjør narr av indie-perlen Dear Esther, samt Totally Accurate Toilet Simulator, som utvilsomt kommer til å få en butikkutgivelse i Tyskland.

That's all folks! Med mindre du tar en titt på forrige ukes nettutgivelser, da.

Les også
Sniktitt:

Siste fra forsiden