Ukens nettutgivelser

Denne uken kan du kose deg med alt fra babystell til psykologitester.

Det virker som spillindustrien er preget av vinterkulden, for dette har vært en rimelig langsom uke på nettet. Men vi har heldigvis fått noen spill du kan kose deg med, hvis du er innesnødd og ikke kan komme frem til en fysisk spillbutikk.

Wii og DSi

Vi har fått to WiiWare-spill denne uken. Først ut er Cricket Challenge, som er et arkadesportsspill hvor du får spille slagmann i en omgang cricket. Du må bruke Wii-kontrolleren som balltre, og «score runs, slå sixes og en rekke andre slag». Jeg skal ikke late som jeg har peiling på sporten, men Nintendo mener spillet passer for alle.

Cricket Challenge (Wii).

Spill nummer to er My Little Baby. Her har katastrofen skjedd, og du har plutselig fått et lite monster i familien. Nå må du passe på at babyen har det bra, og jobben din inkluderer bleieskift, bading, matlaging, vugging, leking, klapping på ryggen og lære den vesle «engelen» å krabbe og å gå.

My Little Baby (Wii).

Wii har også fått et Virtual Console-spill, nemlig Natsume Championship Wrestling. Dette wrestlingspillet har aldri tidligere vært lansert i Europa.

DSi har fått tre utgivelser. Pucca's Noodle Rush er et spill hvor du må hjelpe servitrisen Pucca å drive restaurant, og passe på at stadig mer kravstore kunder får maten i tide. Puzzles to Go: Planets and Universe er en samling puslespill med motiver hentet fra verdensrommet. Og til slutt, Faceez: Monsters er et «artig» bildemanipuleringsprogram som lar deg ta bilder av venner og plassere fjesene deres på monstre.

Hard Corps: Uprising (Xbox 360).

Xbox 360

På Microsofts konsoll har det dukket opp ett spill denne måneden. Hard Corps: Uprising er et arkadeactionspill inspirert av den klassiske Contra-serien. Du skal skyte deg gjennom åtte brett og nedkjempe digre sjefer alene eller sammen med en kompis. I god, gammel arkadeånd tåler du bare ett treff før du går i bakken. Spillet skal også by på en alternativ spillmodus hvor du tåler litt ekstra juling for folk som syns det er urimelig å tape etter bare en fulltreffer.

Acceleration of Suguri X-Edition (PS3).

PlayStation Network

På PlayStation 3 har det kommet noen utgivelser. Acceleration of Suguri X-Edition er et spennende skytespill der du styrer små animedamer som flyr rundt i rommet og dreper fiender (eller hverandre) med bisarre våpen. Spillet kommer fra Japans indiespillscene, men er oversatt til engelsk av en amerikansk utvikler. PC-eiere kan sjekke den tidligere utgivelsen Suguri Perfect Edition.

Dragon's Lair (det meste, inkludert PS3).

Det klassiske/forhatte arkadespillet Dragon's Lair har også dukket opp på PlayStation 3. I dette Laserdisc-spillet, som må sies å være selve forfaren til «quick time events»-systemet, får du rollen som en patetisk ridder som må redde en barmfager prinsesse i et mørkt slott. Spillet skilter med tegnefilmsekvenser laget av Disney-veteran Don Bluth, og mange, mange måter å dø på.

Test Yourself: Psychology (PS3).

Sist ut er TestYourself: Psychology, som ifølge utviklerne skal tilby brukerne en billig men profesjonell vurdering av ulike aspekter av deres personlighet. Programmet er utviklet av virkelige psykologer, og inneholder en haug ulike tester. Flere tester vil bli gjort tilgjengelig i månedene som kommer, og hvis du fullfører alle skal du sitte med et fullstendig psykologisk portrett av deg selv.

Zenonia (PS3, PSP, Android, iPhone).

Så har vi en stor samling klassiske arkadespill, i PSX-utgivelsen Atari Anniversary Edition. Her inkluderes spill som Asteroids, Battlezone, Tempest og Missile Command. Som vanlig med PSX-utgivelser kan den kjøpes og spilles på både PSP og PS3. PSP-eiere har forøvrig fått et nytt spill til Neo Geo Station, nemlig slåssespillet Fatal Fury.

Zap Swap (PS3 og PSP).

Så, noen «minis»-utgivelser for PSP og PS3. Karimogi er et hjernetrimspill der du må hjelpe et lite romvesen å flytte fargede kasser. Målet er å arrangere dem i rader, slik at de forsvinner. Zap Swap er nok en hjernetrimmer, denne gangen med et plattformelement. Her får du et slags våpen som gjør at du bytter plass med de tingene du skyter på. Denne egenskapen må du bruke i 60 nivåer fulle av hindringer. Sist ut er Zenonia, som er et stort actionrollespill i japansk stil hvor du spiller en ung mann ved navn Regret (jaha?). Spillet har sanntidsbasert kamp og massevis av steder å utforske (utviklerne lover 40 timer med spilletid). Det finnes også til DSi og ulike mobilplattformer.

Castle Rustle (PSP).

PSP har også fått tre andre spill, nemlig originale Final Fantasy (ingen introduksjon nødvendig), Castle Rustle (et ekstremt fargerikt «tower defense»-spill) og TNT Racers (et arkaderacingspill som også skal lanseres på PS3, og kom til Wii i forrige uke). Besøk PlayStation-bloggen for hele ukens PSN-oppdatering.

Back to the Future Episode 2 (Mac og PC).

PC og Mac

PC har hatt en usedvanlig stille uke, men vi har i det minste fått den neste episoden av Back to the Future: The Game (for både PC og Mac). I forrige episode stiftet vi bekjentskap med den kjipe gangsteren Kid Tannen, og denne gangen har fyren bestemt seg for å ta sinnet sitt ut på Martys forfedre. Dermed må Marty og åttitallsutgaven av Doc forandre historien – igjen. Og de har ikke så god tid, for hvis Martys forfedre dør, vil også Marty slutte å eksistere.

Amazing Zombie Defense (PC).

Vi kan også ta med Bird's Town, som er en «tower defense»-klone med sinte fugler i stedet for monstre. Mer actionfylt forsvar får vi i Amazing Zombie Defense, et skytespill sett ovenfra, hvor du må slakte ned horder av zombier som ønsker å spise hjernen din til kveldsmat. Liker du å lete etter skjulte objekter? I så fall kan du sjekke detektivspillet Reading the Dead, vampyrspillet Dying for Daylight og matspillet Gourmania 2.

Litt nostalgi får vi også plass til. GOG har nemlig lansert Dark Reign 2, et sanntidsstrategispill fra futuristiske år 2000.

I Fought the Law, and the Law One (PC).

Gratisutgivelser

Hvis Back to the Future: Episode 2 ikke var nok for eventyrspillentusiastene, har vi et pent lite pek-og-klikk-spill som heter I Fought the Law, and the Law One. Her spiller du Elodie Major, som driver en liten lokal radiostasjon. Nå plages hun imidlertid av et stort nettverk, som vil presse henne ut av markedet. Kan du hjelpe henne?

Mer eventyrmoro får vi i Balloon Diaspora, hvor du er strandet i et ukjent land. Utforsk omgivelsene dine (i 3D), møt lokalbefolkningen og løs ulike Myst-aktige nøtter.

Survivors of Ragnarok (PC).

Synes du det episke strategi/roguelikespillet Dwarf Fortress virker spennende, men alt for komplisert? Survivors of Ragnarok er inspirert av det overraskende populære dvergespillet, men sikter på å levere en langt mer strømlinjeformet og nybegynnervennlig opplevelse. Nå har den første alfa-versjonen blitt lansert.

Vi må også nevne Wroom, som er et todimensjonalt racing/hjernetrimspill i samme stil som gode, gamle Across og Elastomania (eller Trials HD, for de som ikke husker så langt tilbake i tid). Kappkjør med dine egne tider eller mot andre spillere. Spillet er gratis, men utviklerne tar gjerne mot donasjoner om du liker det de har laget.

The Great Gatsby (web).

Så, litt nettlesermoro. The Great Gatsby er et NES-aktig plattformspill (løst) basert på den kjente romanen ved samme navn. Utviklerne har til og med inkludert falsk scan av manualen og boksen, for å skape inntrykk av at dette er en virkelig NES-utgivelse.

The End of Us er et svært kort spill der du spiller en meteor. Det tilbyr en interessant og overraskende følelsesladet opplevelse, og tar deg bare cirka fem minutter å teste. SPENT er et spill som setter søkelyset på hjemløshet, og utfordrer deg til å klare deg én måned på tusen dollar.

Nå må jeg løpe, så her er lenken til forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden