Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får vi både blå pinnsvin og doktorer med delt personlighet.

Denne uken har ikke gitt oss de helt store mengdene med nettutgivelser, men forhåpentligvis er det likevel noe for deg her.

Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 (Xbox 360, PS3 og Wii).

Xbox 360, PS3 og PSP

Jeg slår disse kategoriene sammen denne uken, både Xbox 360 og PS3 har fått Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 (som også dukket opp på Wii) og Dead Space Ignition. Sonic 4 er et forsøk på å gå tilbake til det enkle, todimensjonale spillkonseptet som gjorde Sonic populært i utgangspunktet, og selv om spillet teknisk sett kjører i 3D minner både presentasjon og spillmekanikk om de gamle Sonic-spillene. Her er det rask plattformaction i store og fargerike miljøer som gjelder.

Dead Space Ignition (Xbox 360 og PS3).

Dead Space Ignition er ikke det grøsserspillet du kanskje forventer av navnet, men en interaktiv tegneserie. Handlingen foregår før Dead Space 2, og omhandler de vandødes inntog i romstasjonen The Sprawl. Du spiller en dyktig hacker, og underveis i tegneserien må du spille forskjellige hacke-relaterte minispill.

Xbox 360 (og PC) har også fått en håndfull nye spill til den virtuelle spillehallen Game Room. Disse er Radar Lock, Street Racer og Submarine Commander for Atari 2600.

På PS3 og PSP har vi fått en ny minis-utgivelse, Crime Spree (som også finnes på iPhone). Dette er et racingspill der du kjører fluktbilen til en gruppe banditter. Resten av PSN-oppdateringen finner du hos Sony.

Miffy's World (Wii).

Wii og DSi

Wii-eiere har som nevnt også fått Sonic the Hedgehog 4: Episode 1. I tillegg har Nintendo lansert Miffy's World på systemet. Dette er et barnespill hvor kaninen Miffy må utforske ulike miljøer og løse nøtter. Det har også en flerspillermodus slik at du kan spille sammen med barnet.

GO Series: Pinball Attack (DSi).

Selvfølgelig har vi også fått en håndfull DSi-utgivelser.Academy: Tic-Tac-Toe Noughts and Crosses inneholder rett og slett fire varianter av Tripp Trapp Tresko. Music on: Playing Piano er en virtuell pianolærer med 15 inkluderte musikkstykker. QuickPick Farmer er et spill hvor du må finne og samle identiske sauer mens du unngår en fyr som heter George. Og til slutt: GO Series: Pinball Attack blander flipperspill og action, og lar deg bruke ballen til å bekjempe forskjellige fiender.

Jekyll & Hyde (PC).

PC

På PC starter vi med eventyrspillet Jekyll & Hyde, som er løst basert på Robert Louis Stevensons roman. London rammes av et pestutbrudd, og en ung doktor Jekyll forsøker å lage en kur. Kuren viser seg å ha særdeles uønskede bivirkninger da den vekker opp doktorens mørke personlighet, Hyde. Trass dette problemet gir ikke Jekyll opp søken etter en kur, og den videre jakten fører de to personlighetene på sporet av en kult som er involvert i spredningen av pesten. Spillet, som er ute på Adventure Shop, kombinerer pek-og-klikk med action, og bruker 3D-grafikk.

Dracula Series (PC).

Husker du eventyrspillet Dracula 3: The Path of the Dragon? Her spilte du den katolske presten Arno Moriani som var satt til å undersøke dødsfallet til sykepleieren Martha Calugarul, i en øde landsby i Romania (etter som de lokale ønsket hun skulle erklæres en helgen). Dødsfallet hennes virket imidlertid mistenkelig, og jo mer du undersøkte, jo mer virket det som om hun var på sporet av noe svært farlig da hun døde. Uansett, nå er spillet i ferd med å relanseres i episodeformat. Episode 1 kom for en stund siden, og nå er Episode 2 ute. Det er uklart om utviklerne har gjort noen forandringer annet enn å dele spillet opp.

Diamond Dan (PC).

Hjernetrim/actionspillet Diamond Dan har dukket opp på Steamog Direct2Drive. Her må du komme deg ned noen merkelige tårn, mens du jakter på skatter. Nivåene genereres på nytt hver gang du spiller, så spillet er aldri det samme to ganger.

Reckless Squad (PC og Mac).

Vi kan også ta med Reckless Squad, som er et sanntidsstrategispill der målet er å beskytte en konvoi fra stadige angrep. På samme måte som Diamond Dan, lages nivåene på nytt hver gang du spiller, slik at hvert spill er unikt. Spillet er i salg på både PC og Mac (du får begge versjonene når du kjøper det).

Ellers er det ikke så mye nytt å melde om på PC. Pokerspillet Governor of Poker 2 har dukket opp på Steam, mens det merkelige plattform/hjernetrimspillet Excruciating Guitar Voyage har tatt turen fra XBLIG-kanalen på 360 til PC. National Geographic-serien Great Migrations har også fått spill, hvor du må lede ulike dyr på tur. Og hvis du trenger et «match-3»-spill kan du jo teste Zodiac Mania.

Nostalgikere har også fått noe å kose seg med. Good Old Games fortsetter sitt noe ensidige fokus på rollespill, med Betrayal in Antara (i salg sammen med sin spirituelle forgjenger, Betrayal at Krondor) og The Temple of Elemental Evil.

Blade Buster (NES).

Gratisutgivelser

Boondog er et plattform/hjernetrimspill som kan minne litt om klassiske Flashback. Spillet ble opprinnelig lansert i nedlastbar form, men er nå ute i en Flash-versjon for nettleserne. Mer plattformaktig nettlesermoro finner du i Professor Spelunkington.

VVVVVV (Commodore 64).

Ta også en titt på Moby Dick: The Videogame. Jeg vet ikke om du bør prøve Golf War, som ser helt elendig ut, men hvis du alltid har ønsket å spille golf i en surrealistisk krigssone, er det kanskje spillet for deg.

Det er alltid moro med nye spill for eldre maskiner (og emulatorer). Hvis du er en tilhenger av Nintendos originale NES kan du teste Blade Buster, et nytt skytespill for plattformen. Og hvis du liker Commodore 64 kan du prøve en demo av VVVVVV, en overraskende god overføring av det herlige PC-spillet ved samme navn. C64-tilhengere kan også ta en titt på en glimrende versjon av Vectrex-spillet Minestorm.

Sjekk også forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden