Feature

Ukens nettutgivelser

Steampunk-action, vannskrekk og nattlige vandringsturer er noe av det vi får denne uken.

På grunn av Sonys stadige problemer med PlayStation Network er det et stort, tomt hull der utgivelsene for PSP og PS3 skulle ha vært. Nintendo har heller ikke særlig mye å by på denne uken, noe som for så vidt passer godt etter som vi fortsatt er litt på etterskudd på PC-markedet (etter påskepausen).

Wii og DSi

Det har vært flere magre uker for WiiWare, og her kommer en til. Vi har nemlig ikke fått et eneste WiiWare-spill denne uken. Wii-eiere kan imidlertid laste ned Virtual Console-utgivelsen Super Adventure Island, et plattformspill som opprinnelig kom til SNES.

DSiWare bugner heller ikke over av utgivelser; det er mulig alle sparer seg til 3DS-lanseringen. Det første av ukens to utgivelser er Remote Racers, et tredimensjonalt racingspill der du kjører fjernstyrte biler. I det andre spillet, Successfully Learning English Year 4, fortsetter vampyren Freddys kamp for å lære verdens barn engelsk.

Gatling Gears (Xbox 360).

Xbox 360

Microsofts konsoll har fått to spill denne uken. Først ut er Gatling Gears, et arkadeskytespill hvor handlingen sees ovenfra. Spillet er satt til samme steampunk-univers som det turbaserte strategispillet Greed Corp, og følger piloten Max Brawley som må kjempe mot det mektige og nådeløse imperiet. Spillet kommer også til PC og PSN, men de versjonene er ikke ute enda (og med tanke på PSN-versjonen vet vi jo hvorfor).

Star Raiders (Xbox 360 og PC).

Spill nummer to er et «blast from the past», som de sier på svensk. Det heter Star Raiders, og er løst basert på Ataris klassiske arkadespill ved samme navn. Det kom opprinnelig ut i 1979, så den nye versjonen har nok ikke så veldig mye til felles med bestefar. Dette er et romskipspill der du må kjempe mot de onde zylonerne, og du kan blant annet forvandle skipet ditt ved behov. Spillet er også ute på PC, og kommer snart til PSN.

PC

City of Secrets (iOS og PC).

I tilfelle du hoppet ned til PC-delen uten å lese noe av det andre: Star Raiders, beskrevet i forrige avsnitt, er ute på Steam.

City of Secrets er et pek-og-klikk-eventyr som opprinnelig stammer fra iOS (hvor det har fått mye ros). Spillet følger muldvarpen Mr. Moles, som må redde hunden Rex fra en gjeng andre muldvarper. Spillet skilter med massevis av lekker, håndtegnet 2D-grafikk, humor og «unike» nøtter (samt et innebygd hintsystem hvis du setter deg fast).

Garshasp: The Monster Slayer (PC).
Les også
PlayStation 4 får norsk pris

Iran er ikke et land vi vanligvis forbinder med spillutvikling, men denne uken representeres landet av Garshasp: The Monster Slayer. Dette er et God of War-aktig actioneventyr satt til persisk mytologi. Krigeren Garshasp er på hevntokt, og målet er å hente tilbake et eldgammelt våpen stjålet av mørkets makter. Vi loves intens kamp, massevis av action, samt plattformspillelementer.

Hydrophobia: Prophecy (PC).

Det våte actioneventyret Hydrophobia fikk en blandet mottakelse på Xbox 360. Nå er en forbedret utgave ute på PC, og spørsmålet er om de endelig har fått utviklet Hydrophobia til å bli et godt spill. Den nye versjonen heter Hydrophobia Prophecy, og har mange forbedringer og nyheter. Som før foregår handlingen på verdens største skip – en gigantisk, flytende by som kalles Queen of the World. Denne angripes av terrorister, og systemingeniøren Kate later til å være den eneste som kan stoppe dem i å senke superskipet. Spillet kommer også til PS3, hvis PSN noensinne kommer tilbake.

Lume (PC).

Neste spill på listen er Lume, et sjarmerende eventyr for PC og Mac. Strømmen har gått hos bestefaren din, og du må finne ut hva som er galt og hvordan du kan få den tilbake. Merkelig nok involverer det en hel haug logiske nøtter. Spillet foregår i en verden laget av papir og papp, som så har blitt filmet – og resultatet er helt unikt. Lume er den første delen i en større historie.

Panzer Command: Ostfront (PC).

Like sjarmerende er nok ikke Panzer Command: Ostfront. Dette omfattende krigsspillet inkluderer alt innholdet fra de tidligere Panzer Command-utgivelsene Winterstorm og Kharkov (hvis du allerede eier sistnevnte får du Ostfront helt gratis). Det er et taktisk krigsspill hvor handlingen foregår på Østfronten under Andre verdenskrig, og fokus er på realisme og detaljer. Gjennom ti historiske kampanjer, fjorten tilfeldig genererte kampanjer og seksti scenarier får du kjempe både som tysker og sovjeter.

Steel Storm: Burning Retribution (PC).

Fra andre verdenskrig drar vi til et futuristisk science fiction-miljø, i Steel Storm: Burning Retribution. Dette er nok et romskytespill der handlingen sees ovenfra, og du må slakte horder av fiender med ditt tungt bevæpnede skip. Spillet skilter også med flerspiller for opp til 16 spillere samtidig, og du kan til og med låse opp et eget førstepersons-kamera, om du vil eksperimentere med synsvinkelen.

Star Twine (PC).

En av de tingene jeg liker best med å skrive disse nettutgivelsesartiklene er når jeg kommer over et spill som ikke ligner på noe annet spill jeg har sett tidligere. Det skjer faktisk ganske ofte, spesielt i PC-seksjonen. Denne ukens eksotiske sak heter Star Twine, og er et strategispill satt til merkelige, tilfeldig genererte 3D-miljøer. Ta en titt på videoen på det offisielle nettstedet.

Fortix 2 (PC).

Fortix 2 er langt fra like eksotisk, men det er likevel vanskelig å forklare. Spillet minner om titler som Qix og Stix, og målet er å «gjerde inne» store deler av skjermen med den lille mannen din. Samtidig må du unngå å bli drept av fiendene. Pass også på at ingen fiender kommer i nærheten av et uferdig gjerde. Handlingen er satt til et fantasiunivers hvor det foregår en episk krig mellom det gode og det onde.

Samurai 2: Vengeance (Android, Mac og PC).

Samurai II: Vengeance er et actionspill der du får rollen som en samurai på hevntokt (ja, jeg gjettet det av tittelen). Vi loves intens og blodig slåssing, hvor du må bekjempe horder av fiender samtidig. Utviklerne mener du må tenke taktisk for å overleve, og prioritere hvilke fiender du skal ta ut først. Underveis får du erfaringspoeng, som du kan bruke til å oppgradere samuraien din. Spillet stammer fra Android-markedet, hvor det har blitt godt mottatt. Det er ute for både PC og Mac.

SHMUSICUP (PC).

SHMUSICUP er et actionspill der fiendens angrepsmønstre bestemmes av musikken du velger å spille med. Du kan teste spillet på nettet, og hvis du liker det finnes det en kommersiell, nedlastbar versjon for PC som har flere muligheter og funksjoner

.
Hank Haney's World Golf (PC).

Liker du golfspill? I så fall kan kanskje Hank Haney's World Golf være av interesse. Her får du spille golf på 20 forskjellige baner (alle med 18 hull), og vi loves realistisk fysikk og et velfungerende kontrolloppsett.

Så tar vi med et par merkelige simulatorer: Woodcutter Simulator 2011 og Snowcat Simulator 2011 er akkurat det titlene indikerer.

Cubetastic (iOS, Mac og PC).

Hjernetrimmeren Cubetastic (også på Direct2Drive) har kommet til PC fra iOS og Mac. Spillet ser ut til å være inspirert av Rubiks Kube, og målet er å manipulere en kube slik at et lys på toppen kan få et spor som leder det til målet. Spillet skilter med over 150 nivåer, og utfordrer deg til å tenke i tre dimensjoner.

Mer hjernetrim får vi i Temple of Tangram, et puslespill av den typen hvor du får en gjeng geometriske biter som må roteres og sette sammen slik at de passer inn i en silhuett. Spillet skilter med 250 nivåer, og når du er ferdig med dem loves det at du har oppnådd indre fred. Eller noe i den duren.

Ball on a Wall (PC).

Hjernetrimmen fortsetter i Ball on a Wall, hvor målet er å lede en ball til mål. Som vanlig med denne typen spill er konseptet enkelt: Lag en «bane» for ballen ved å plassere ut kuber, helst innen tidsfristen går ut. Du kan også få ballen til å hoppe. Men som seg hør og bør er jobben lettere sagt enn gjort. Sjekk spillets nettsted for en demo i nettleseren.

Star Sky (PC).

Så har vi noe helt annet, nemlig Star Sky. Dette er «et spill om en mann som går en tur ved midnatt», og handler først og fremst om å skape en stemningsfull opplevelse. Underveis på din sideskrollende midnattstur vil du komme opp i ulke situasjoner, hvor du kan gjøre forskjellige valg. Utviklerne sammenligner det med et interaktivt dikt.

Alpha Kimori er en blanding av visuell novelle og rollespill i japansk stil. Vi loves en fargerik blanding av science fiction og fantasy.

Empires and Dungeons: The Sultanate (PC).

Tilhengere av retrospill kan ta en titt på The Wonderful Towers of Mr. Imp, et utfordrende 2D-plattformspill i samme stil som de eldre blant oss husker fra 8-bit-tiden. Spillet oppsummeres på følgende måte: «Løp, hopp, dø, og prøv igjen.»

Til slutt tar vi med Empires and Dungeons: The Sultanate, en ny og forbedret versjon av Empires and Dungeons, en artig kombinasjon av strategi og rollespill (bygg et kongerike og utforsk grotter og fangehull på si).

Det var det for denne uken. Vi er tilbake neste uke med flere spill (og forhåpentligvis også noen gratisutgivelser denne gangen). Inntil da kan du sjekke forrige artikkel for mer moro.

Siste fra forsiden