Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får vi blant annet rally fra Sega og en todimensjonal Minecraft-klone.

Det er fredag, og dermed er det tid for en titt på nettutgivelsene som har kommet i løpet av uka. Som vanlig i denne serien er fokus på spill som kommer på nettet, og ikke i butikk. Så det er ikke noe poeng i å spørre om jeg har glemt The Witcher 2, fordi det også har kommet i butikk (her kunne det godt vært en blunkende smiley, forresten).

PlayStation Network

Sony har fortsatt ikke fått nettverket helt på beina igjen, og derfor har vi ikke fått noen nye spill denne uken heller. Det kommer snart.

Go Series: Picdun (DSi).

Wii og DSi

Nintendo har ingen unnskyldninger, slik som Sony har, og det ser rett og slett ut som WiiWare er i ferd med å dø. Null spill denne uken. Virtual Console er det fortsatt liv i, og vi har fått det klassiske japanske rollespillet Chrono Trigger for SNES.

Det er lite action på DSiWare denne uken. Men til alle dere som har sendt e-post og spurt om statusen til det etterlengtede verktøyet Calculator: Nå er det endelig ute! Supert. Uansett, vi andre får kose oss med Go Series: Picdun, som faktisk ser litt spennende ut. Det ser ut til å være en slags blanding av roguelike-action og puslespill, og målet er å utforske monsterbefengte grotter for å avdekke puslespillbilder.

Sega Rally Online Arcade (Xbox 360).

Xbox 360

Xbox 360-eiere har kun fått ett spill denne uken, nemlig Sega Rally Online Arcade. Som navnet indikerer er det snakk om en ny og nedlastbar versjon av Sega Rally (ikke den originale arkadeversjonen, men nyversjonen fra et par år tilbake). Her får du kjøre rallybiler som Ford Focus RS og klassiske Lancia Delta Integrale, samt den heftige offroadbilen Bowler Nemesis, på en rekke baner satt til fem forskjellige typer terreng. Du kan spille alene eller på nettet, i konkurranse med opp til fem andre spillere (delt skjerm-modus for to spillere inkluderes også).

Terraria (PC).

PC

Vi starter PC-runden med Terraria, et spill som allerede har oppnådd stor suksess på Steam. Grunnen til suksessen ser ut til å være Minecraft; Terraria er kanskje et todimensjonalt plattformspill, men har blitt kraftig inspirert av det svenske spillfenomenet. Her må du utforske enorme og varierte miljøer, bygge store baser (som du også kan få datastyrte innbyggere til å slå seg ned i), sanke ressurser og skape massevis av nyttige ting. Du kan også spille i flerspillermodus.

Battle vs. Chess (PC og Mac).
Les også
Sniktitt:

Så tar vi Battle vs. Chess, som er ute på GamersGate for både PC og Mac. Spillet ser også ut til å være tilgjengelig i boks direkte fra utgiver, også for PS3 og Xbox 360, men er tilsynelatende ikke ute i butikk. Uansett, dette er et sjakkspill som følger Battle Chess-tradisjonen, hvilket vil si at det bytter ut brikkene med animerte figurer som dreper hverandre på brutalt vis. Faktisk virker det også som spillet skilter med rimelig smarte datamotstandere, for det bruker nemlig de nyeste algoritmene fra Fritz! Chess. Selvsagt kan du også bryne deg på menneskelige motstandere.

Two Worlds II: Castle Defense (PC og Mac).

Likte du rollespillet Two Worlds II? Nå kan du vende tilbake til samme spillverden, om enn i en helt annen drakt. Two Worlds II Castle Defense (også på GamersGate) er nemlig et strategispill inspirert av tårnforsvarsjangeren, hvor du må forsvare fantasinasjonen Oswaroth mot horder av orker. Spillet skilter med en omfattende kampanje (samt en raskere arena-modus), og utviklerne skryter av seks forskjellige (og oppgraderbare) forsvarsenheter og 20 forskjellige typer fiender. Spillet er ute for både PC og Mac.

Detour (PC).

Så er turen kommet til Detour, et «konstruksjonsbasert krigsspill» hvor målet er å lede en lastebil gjennom en slagmark – helst uten at den sprenges på veien. Dette gjør du ved å konstruere veier og andre ting, samtidig som du forsvarer deg mot motstandernes forsøk på å sabotere for deg. Spillet skal være lett å lære men vrient å mestre fullstendig, og skilter med smarte datamotstandere og mulighet for at fire spillere kan kjempe mot eller med hverandre. Vi loves 27 enspillernivåer og fem spillmoduser.

Creeper World 2: Redemption (PC).

Creeper World var et svært interessant tårnforsvarsspill, og nå har det fått en oppfølger. Creeper World 2: Redemption bygger videre på det interessante konseptet hvor hovedfienden er en slags levende masse som forsøker å dekke hele spillmiljøet. Denne gangen får du en haug av ulike forsvarsmidler, inkludert eksotiske saker som sorte hull, og en rask titt på videoen på det offisielle nettstedet bør demonstrere at dette er et spill litt utenom det vanlige.

Space Pirates and Zombies (PC).

Space Pirates and Zombies (SPAZ) er et nytt spill som prøver seg på en Minecraft-aktig forretningsmodell. Du kan kjøpe det i beta, og betale litt mindre enn fullpris når spillet er ferdig. Da får du tilgang til den til en hver tid nyeste versjonen. Spillet har allerede fått mye positiv oppmerksomhet, og er et åpent romspill hvor du får søke lykken i et univers som trues av zombier. Du kan gjøre oppdrag for ulike fraksjoner, prøve deg som handelsmann eller rompirat. Litt Space Rangers-aktig, med andre ord.

WTCC 2010 (for Race 07) (PC).

Neste spill på listen er en litt eldre sak, ved navn Drains. Dette er et sideskrollende action/plattformspill satt til en undervannsverden. Vi tar også med Flight for Fight, et flyspill satt til andre verdenskrig. Sett deg bak spakene på fly som P51 Mustang og Messerschmitt Bf109, og rensk luften for fiender.

Litil Divil (PC).

Vanligvis tar vi ikke med utvidelser, men det er på tide å rette litt oppmerksomhet mot RaceRoom-portalen til svenske SimBin. Der har vi fått noen utvidelsespakker for Race 07, og den aller ferskeste er WTCC 2010, som inkluderer fire forskjellige WTCC-biler og 11 forskjellige baner.

Siden Good Old Games har tatt ferie fra gamle spill i forbindelse med The Witcher 2, kommer ukens nostalgitripp fra DotEmu. De har lansert det gamle actioneventyret Litil Divil på portalen sin, og versjonen deres fungerer selvsagt på moderne maskiner.

Angry Birds (alt, inkludert web).

Gratisutgivelser

Angry Birds har blitt en slager på mobil, og det finnes også en nedlastbar versjon for både PC og Mac. Men om du ikke vil betale kan du nå spille en utgave på nettet – om du har den aller nyeste versjonen av Firefox eller Googles Chrome-nettleser, vel og merke. Knus bygninger for å ta knekken på grisene, ved hjelp av en katapult og en gjeng svært sinte fugler.

Mer moro i nettleseren kan du få via Tobe's Hookshot Escape, et todimensjonalt plattformspill som varer akkurat så lenge som du gidder å spille det. Du kan også prøve Nobuyuki Forces 4, en «rail shooter» i samme stil som de gode, gamle lyspistolspillene.

15 Minutes (PC).

Er du mer lysten på et eventyr, kan du spille 24-parodien 15 minutes. Du er en superspion som har femten minutter på deg for å hindre en bombe i å gå av. Hva gjør du? Eventyrelskere har også fått et nytt spill i den stadig mer populære Technobabylon-serien. Disse spillene foregår i en svært dyster fremtid, og følger den unge jenta Latha Sesame som har havnet på kant med myndighetene. Her er lenker til del 1, del 2 og del 3.

Det var det for denne uken. Følg lenken til forrige ukes sak for mer moro.

Siste fra forsiden