Feature

Ukens nettutgivelser

PSN er tilbake og EA-klassikerne inntar Good Old Games.

Vi er i ferd med å gå inn i en litt langsom årstid for spillutgivelser, noe som merkes på de fleste formatene. Unntaket er PlayStation Network, hvor vi endelig får litt action igjen.

Xbox 360

Det ser ikke ut til å ha kommet noen nye spill på Xbox Live Arcade denne uken.

Yard Sale Hidden Treasures (Wii).

Wii og DSi

Nintendos digitale distribusjonskanaler fortsetter å skuffe. Ukens eneste WiiWare-spill er Yard Sale Hidden Treasures: Sunnyville, som er et «skjult objekt»-spill der du må lete etter billige skatter på loppemarked. På DSi har vi fått to utgivelser; My Restaurant, som er et spill der vi må lage og servere mat til gjestene før de blir lei av å vente, og Puzzle Rocks, som er et hjernetrimspill der vi må matche så mange likefargede diamanter som mulig hver tur.

PlayStation Network

PlayStation Network er tilbake for fullt, og den siste tidens pause har resultert i massevis av utgivelser som har stått på vent.

Outland (PS3 og Xbox 360).

Vi starter med lekre Outland, som kommer fra skaperne av Super Stardust HD og beskrives som en krysning av plattformspillet Prince of Persia og romskytespillet Ikaruga. Det er et todimensjonalt plattform/actionspill hvor du navigerer deg gjennom store og fargerike jungelmiljøer fulle av fæle fiender. Som i Ikaruga kan du flippe mellom en mørk og lys form for helten din, og nøkkelen er at hvis du har den mørke formen skades du av lyse angrep, og vice versa. Det samme gjelder fiendene dine; du må for eksempel ha lys form for å skade mørke fiender. Spillet er allerede ute på Xbox 360.

Hoard (PC, Mac og PS3).

Så har vi Hoard, som tidligere har blitt lansert for PC og Mac. Her spiller du en drage, og som drager flest er du stort sett opptatt med å kidnappe prinsesser, brenne slott, skremme landsbyboere og steike riddere – samtidig som du bygger opp din egen personlige gullhaug, selvsagt. Spillet er en blanding av strategi og arkade, hvor du og tre andre drager må kjempe om å bli rikest. Du må hele tiden vurdere om du skal la kongerikene vokse slik at de blir rike og kan plyndres, eller om de må holdes nede slik at de ikke blir så mektige at de får tatt knekken på deg.

Armageddon Riders (PS3).

Spill nummer tre er Armageddon Riders, som er et brutalt racingspill inspirert av Carmageddon. Spillet foregår i en verden full av zombier, og blander racing og kamp, og finner sted i en åpen by hvor du kan kjøre dit du vil og gjøre det du vil. Totalt er det åtte forskjellige typer oppdrag, en mengde forskjellige kjøretøyer og oppgraderinger og massevis av vandøde som må splattes. Bare husk ekstra sterke vindusviskere, slik at du slipper å stirre på zombietarmer hele tiden. Armageddon Riders er basert på PC-spillet Clutch.

Les også
Disse utviklerne lager spill til PlayStation 4
Under Siege (PS3).

Neste spill på vår lange liste er Under Siege. Dette er et sanntidsstrategispill satt til en fantasiverden hvor en liten gruppe helter (med de norskklingende navnene Eirik, Kari og Asgeir) må kjempe mot en stor invasjonshær. Spillet skilter blant annet med muligheten for at to spillere kan spille samtidig (via delt skjerm eller nettet), og det leverer også et innebygd redigeringsverktøy som lar deg designe dine egne oppdrag. Selvsagt har det også en omfattende enspillerkampanje.

Puzzle Agent (PS3, PC, Mac og iOS).

Deretter har vi Telltale-spillet Puzzle Agent, som kom til en rekke andre plattformer i fjor. Her spiller du spesialagent Nelson Tethers, som må reise til en liten by full av skumle norskamerikanere for å løse mysteriet rundt viskelærfabrikken Scoggins Erasers. Spillet er inspirert av Professor Layton-serien på DS, og mellom dialoger og utforskning må Tethers løse en serie puslenøtter av den typen vi ofte finner i blader.

Space Ace HD (PC og PS3).

Et par nostalgiske utgivelser har vi også fått. Space Ace er en HD-versjon av det klassiske LaserDisc-spillet ved samme navn. For de uinnvidde kan spillet beskrives som en håndtegnet animasjonsfilm (av tidligere Disney-animatør Don Bluth) hvor handlingen styres litt som i «QTE»-sekvensene i Heavy Rain. Retrospill nummer to er en ny og forbedret utgave av Segas klassiske slåssespill Streets of Rage 2, hvor du må renske skitne bygater for pønkere og annet svineri.

Final Fantasy VI (PSP og PS3).

Mer nostalgi får vi i noen PSX-klassikere, som funker både på PS3 og PSP. Rollespillet Final Fantasy VI leder an, med en episk historie og et underholdende, turbaserte kampsystem. Square-tilhengere kan også glede seg over Parasite Eve 2, som blander actionrollespill med skrekk. Så har vi det brutale «sportsspillet» Rageball, samt racingspillet Rascal Racers.

Drums Challenge (PSP, PS3 og iOS).

Vi har også fått tre «minis»-utgivelser for både PSP og PS3. Først ut er Bunny Dodge, som stammer fra iPhone. Her er du avhengig av gode reflekser for å komme deg gjennom de skrollende miljøene uten å treffe veggene. Drums Challenge er et musikkspill der du får prøve deg som trommis. Også dette spillet stammer fra iOS. Det samme gjør ukens siste miniutgivelse, Zombie Racers. Her får du ta del i billøp og drepe zombier samtidig.

Hele ukens PSN-oppdatering kan du se på PlayStation-bloggen.

Hamilton's Great Adventure (PC).

PC

På PC starter vi med Hamilton's Great Adventure (som kun funker på Vista og Windows 7, ikke XP). Dette er et hjernetrimspill hvor du må lede oppdageren Ernest Hamilton og hans tamme parakitt, Sasha, gjennom en serie nivåer fulle av logiske nøtter som må knekkes. For å komme seg i mål må de to svært så ulike spillheltene utnytte sine respektive egenskaper og samarbeide tett. Du kan enten spille alene eller i samarbeidsmodus med en venn.

Clastle (PC).

Clastle, et sideskrollende plattform/actionspill hvor målet er å komme seg helskinnet gjennom korridorene i et slott. Mannen som bygde dette slottet må imidlertid ha vært riv ruskende gal, for hele greia er fullstappet av livsfarlige feller. Du kan kjøpe Clastle på GamersGate.

Ellers har det kommet en ny episode av det interessante historiefokuserte rollespillprosjektet Winter Voices (på Steam og GamersGate). Du kan også ta en titt på det enkle strategispillet Landgrabbers.

Dungeon Keeper (PC).

Nettbutikken Good Old Games har sikret seg en avtale med selveste Electronic Arts, som har sikret dem tilgang på over 25 klassikere fra skattekistene til den gigantiske utgiveren. Denne uken har vi fått de tre første EA-spillene. Først ut er Dungeon Keeper, det klassiske Bullfrog-spillet hvor du spiller den onde sjefen for et underjordisk kompleks, og må sende undersåttene dine ut for å grave etter skatter og drepe irriterende helter.

Ultima Underworld 1+2 (PC).

Så har vi to spill i ett, nemlig Ultima Underworld 1+2. Det skal godt gjøres å finne mer revolusjonerende spill enn det originale Ultima Underworld, som innførte ekte, tredimensjonale miljøer og sanntidsbasert gameplay til rollespillsjangeren – og det før id Software lanserte sitt første Doom-spill. Spillet betegnes også som en forfar til spill som System Shock og Deus Ex.

Wing Commander: Privateer (PC).

Det siste EA-spillet på GOG er Wing Commander: Privateer. Dette er et romskipspill hvor du får reise rundt i det en gang så populære Wing Commander-universet og drive både som leiesoldat og handelsmann. I tillegg til disse tre klassikerne har GOG forøvrig røpet at de neste EA-spillene på tjenesten blir Magic Carpet, Crusader: No Remorse og Sid Meier's Alpha Centauri. Imponerende saker, med andre ord.

King Arthur's Gold (PC og Linux).

Gratisutgivelser

Vi starter med en ny versjon av det vanedannende vesle spillet Desktop Dungeons. Hvis du ikke har prøvd dette enda, er tiden kommet nå. Du kan også forhåndsbestille den kommende betalversjonen av spillet om du vil.

Om du liker skumle japanske spill med skolejenter i, kan du teste Survival. Lenken går til nettstedet Indiegames, som forteller hvordan du skal spille (japanske spillskapere er tydeligvis allergiske mot engelsk).

Vi tar også med King Arthur's Gold, som minner om Minecraft og Terraria. Det er et todimensjonalt spill hvor to lag må kjempe mot hverandre, samtidig som de prøver å sanke inn ressurser og bygge både forsvarshjelpemidler og angrepsvåpen. Spillet er fortsatt i beta.

Det var alt for i dag, men sjekk forrige ukes artikkel for mer moro på nettet.

Siste fra forsiden