Ukens podkast: Final Fantasy-spill på Super Nintendo

Disse tre spillene satte standarder innen rollespill.

Det er mandag og det betyr en ny episode av Retro Crew-podkasten vår, som er produsert i samarbeid med Rad Crew. Denne uka ser gutta nærmere på tre Super Nintendo-spill som virkelig gjorde seg bemerket innen rollespill, nemlig Final Fantasy IV, V og VI.

Skjermbilde fra Final Fantasy IV.

Alle de tre spillene byr på fantastiske verdener, underholdende rollegallerier, digre bosser og uforglemmelig musikk av Nobuo Uematsu. Det er vanskelig å se for seg hvordan japanske rollespill hadde utviklet seg uten disse tre bautaene.

Jostein Hakestad er som vanlig studiovert, og sammen med han sitter Are Fløgstad og Stian Askeland.

Første del dreier seg om Final Fantasy IV, og etter en kort musikalsk pause med bossmusikken fra Final Fantasy VI fortsetter praten om kapittel V og VI i den legendariske serien. Tilgjengeligheten til disse spillene i dag og hvilke plattformer de finnes på blir også et samtaleemne.

Til slutt prøver gjengen å oppsummere den utrolige mengden kommentarer som rant inn i kjølvannet av PlayStation-episoden forrige uke.

Vi vet at mange av dere er Final Fantasy VII-fans, men hvordan står det til med IV, V og VI? Del gjerne deres erfaringer og minner med oss i kommentarfeltet under.

Her finner du de tre forrige episodene:

Episode 10: PlayStation
Episode 9: Tegneserier fra Nintendo Episode 8: Phantasy Star

Vil du mimre mer om Final Fantasy? Les gjerne vårt tilbakeblikk på Final Fantasy VII, som var det første Final Fantasy-spillet som kom til Europa.

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden