Ukens podkast: Konsollene uten bred lansering i Norge

Hør splitter ny episode av vårt nettradioprogram om gamle dager.

Forrige uke avslørte vi samarbeidet med gjengen bak den popkulturelle podkasten Rad Crew. Hver mandag fremover skal vi sammen gi ut nettradioprogrammet Retro Crew, hvor vi snakker om gamle spill, gamle konsoller og opplevelser som preget vår barndom.

Jostein Hakestad driver Rad Crew og er programleder for Retro Crew også. (Foto: Privat)

Retro Crew skal rett og slett handle om alt det som sørget for at vi ble forelsket i spill som barn.

Ville du kjøpt ny konsoll for 3500 kroner i 1990?

Denne uken er temaet spillkonsoller og håndholdte maskiner som av forskjellige årsaker aldri fikk bred lansering i Norge eller Skandinavia.

Vi får et innblikk i hva som var særegent med blant annet Neo Geo, Sega Saturn, Atari Jaguar, Neo Geo Pocket og Atari Lynx, hvorfor de ikke lyktes og hvorvidt det er verdt å få tak noen av disse i dag.

Midtveis får vi et morsomt pauseinnslag, mens det 30 minutter lange programmet avsluttes med lytternes minner av Super Nintendo, som var tema forrige uke.

Programleder er som vanlig Jostein Hakestad, og han har med seg Stian Askeland fra Rad Crew og Kenneth Jørgensen fra Nerdcast.

Har du eid eller prøvd noen av de omtalte konsollene, eller en annen det var vanskelig å få tak i Norge? Del dine opplevelser med oss i kommentarfeltet under, så tar vi det kanskje med i programmet neste mandag.

Hver episode blir tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden