Ukens podkast: Phantasy Star

Retro Crew #8 handler om modne og utfordrende turbaserte rollespill fra Sega.

Det er klart for en ny episode av Retro Crew, et ukentlig nettradioprogram om gamle spill laget i samarbeid mellom Gamer.no og Rad Crew.

Det første Phantasy Star til SEGA Master System. (Cover: Mobygames.com)

I åttende episode skal vi snakke om en japanske rollespillserie som alltid har vært litt i skyggen av mer populære franchiser som Dragon Quest og Final Fantasy, nemlig Phantasy Star fra Sega.

Med modne scifi-historier, utfordrende turbaserte kamper og imponerende grafikk for alderen er spesielt Phantasy Star I, II og IV spill du ikke kan gå glipp av hvis du liker gamle rollespill.

Første halvdel av programmet vies til Phantasy Star på Sega Master System. Til tross for sin 8-bits opprinnelse er dette et storslått eventyr på en skala som kanskje aldri ble matchet på hverken Master System eller NES.

Phantasy Star II og IV dekkes i andre del av episoden. Dette er to Mega Drive-spill du ikke bør overse, og som faktisk er enkle å få tak i.

Sudiovert er som vanlig Jostein Hakestad, og han med seg Are Ness Fløgstad som er en selverklært Phantasy Star-entusiast.

Har du spilt noen av Phantasy Star-spillene? Del gjerne noen minner med oss så snakker vi om dem i neste episode!

Her er de tre forrige episodene:

Episode 5: Disney-spill fra Capcom
Episode 6: Amiga
Episode 7: Star Wars-spill

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden