Ukens podkast: Spillåret 1992

Hør om spillene som definerte spillbransjen for nøyaktig tyve år siden.

Vi sparker i gang en ny uke med en rykende fersk episode av Retro Crew – et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no.

Denne uka setter vi oss inn i tidsmaskinen for å ta en nærmere kikk på hva som rørte seg i spillverdenen i 1992. Året da Super Nintendo ble lansert i Europa, året da LucasArts var i sin gullalder og året hvor CD-ROM var noe helt nytt og spennende.

I studio denne gangen sitter Jostein Hakestad og Aleksander Hakestad, som ser på hvilke spill som fikk spillernes oppmerksomhet for tyve år siden. De kommer blant annet inn på Alone in the Dark, Mortal Kombat, Ultima VII og det aller første Mario Kart-spillet.

Husker du 1992? Har du noen favoritter fra det året som ikke blir nevnt i programmet? Del dine minner med oss i kommentarfeltet!

Nærmere nyttår tar vi en titt på spillåret 1993, som blant annet huser klassikerne Day of the Tentacle, SimCity 2000 og Doom.

Her finner du de tre forrige Retro Crew-episodene:

Episode 14: Musikken i klassiske shoot 'em ups
Episode 13: Sonic The Hedgehog
Episode 12: Cinemaware Corp.

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden