Uncharted-forfatter starter indie-studio

Amy Hennig forlater EA og legger Star Wars på hylla.

Amy Hennig er mest kjent for å være manusforfatter i Uncharted-serien.
Sony

Amy Hennig, kreativ sjef og forfatter for de tre første Uncharted-spillene, har nå forlatt EA og er i ferd med å starte opp et eget indie-studio. Det bekreftet Hennig overfor nettstedet Eurogamer i forbindelse med Gamelab-konferansen.

Hun er allerede i gang med å snakke med folk om å stable det nye studioet på beina, og er blant annet interessert i å utforske VR-muligheter med det nye prosjektet.

– Jeg startet nettopp mitt eget lille uavhengige studio og jeg konsulterer med noen folk. Jeg håper å bringe noen folk om bord og vil gjerne har et lite selskap med rundt seks til åtte personer, 15 på det meste, og gjøre noen flere prosjekter, gjøre noe VR-greier – jeg konsulterer med noen VR-selskaper og gjør mye research for jeg har ikke spilt nok til å være fordypet i det, sa Hennig.

Usikkerhet rundt Star Wars-spill

På E3 2016 fikk vi en ørliten kikk på nå nedlagte Visceral Games' Star Wars-spill i form av dette skjermbildet.
EA

Akkurat hva vi kan vente oss av spill fra det nye studioet gjenstår å se. At Hennig nå har forlatt EA innebærer for øvrig også at hun ikke lenger er involvert i utviklingen av det nye Star Wars-spillet, som ifølge Hennig nå er «lagt på hyllen».

Hennig forlot Uncharted-studioet Naughty Dogs allerede i 2014 for å gå over til Dead Space-studioet Visceral Games, som skulle jobbe med Star Wars-spillet. Dette studioet ble lagt ned av EA i fjor etter at selskapet besluttet at spillet ble for lineært og dårlig tilpasset dagens spillere.

Hva som skjer med Star Wars-spillet, som det først dukket opp opplysninger om i 2014, hersker det litt usikkerhet rundt. I mars i år dukket det nemlig opp informasjon via jobbutlysninger som tyder på at EA er i full gang med et Star Wars-spill som foregår i en åpen verden. Ifølge Hennig jobber det aktuelle EA Vancouver-studioet imidlertid nå med noe «ganske annerledes», uten at det er klart hva.

Les også: Dette er noe av det nye som kommer i The Last of Us Part II »

Spillrulett
63 har spilt i dag

Gjenkjenner du spillet?

Siste fra forsiden