Unikt gudespill fra A.I. War-skaperne

I Skyward Collapse må du hindre vikingene og grekerne i å kverke hverandre.

Indie-utvikleren Arcen Games gjorde seg først bemerket med strategispillet A.I. War, der du måtte drive geriljakrig i verdensrommet, mot en overlegen datastyrt motstander. Studioet har også gitt ut flere andre spill, og deres ferskeste utgivelser er sjangerblandingen A Valley Without Wind 2 og hjernetrim-eventyret Shattered Haven.

Gudespill med balanse i fokus

Nå har de annonsert et nytt strategispill. Det heter Skyward Collapse, og i likhet med A.I. War er det et spill som tar sjangeren i sin egen retning. Handlingen foregår på svevende kontinenter bebodd av to vidt forskjellige sivilisasjoner. Du spiller en gud, men du er ikke allmektig. Målet ditt er ikke å lede noen av sivilisasjonene til seier, men å sikre at de ikke utryddes.

Skyward Collapse.

Problemet er bare at de liker å slåss. Og hvis de har muligheten til å utrydde nabostammen er det slett ikke usannsynlig at de gjør nettopp det. Dermed må du balansere den ene sivilisasjonens behov for å forsvare seg med naboens behov for å overleve. Krigføring er i seg selv ikke negativt; jo mer kaos det er, jo flere poeng får du. Men om noen blir for overlegne, går det raskt galt.

Sivilisasjonene er basert på vikingene og oldtidens grekere, og spillet henter inspirasjon fra både norrøn og gresk mytologi. Du kan spille alene eller i samarbeidsmodus. Arcen håper å lansere en betaversjon mot slutten av måneden, og fullversjonen neste måned. Mer informasjon om Skyward Collapse finner du på bloggen deres.

Exodus of the Machine.

Oregon Trail-inspirert romspill

På samme blogg kan du forøvrig også lese om et annet prosjekt utvikleren jobber med. Det heter Exodus of the Machine, og er inspirert av en av dataspillverdenens eldste og viktigste utgivelser, The Oregon Trail. I Exodus of the Machine leder du en gruppe kolonister på en fremmed planet, hvor de trues fra alle kanter og desperat må forsøke å stoppe en stor trussel mot menneskeheten.

Underveis må du forholde deg både til ytre trusler og intern maktkamp i gruppen, og Arcen lover massevis av overraskelser underveis. Spillet skal etter planen lanseres i løpet av året.

Les også: Mer romkrig med A.I. War
Les også: Kickstarter-suksess for gudespillet Godus

Siste fra forsiden