Unikt samarbeidsprosjekt i Tyskland

Seks utviklerstudioer samarbeider om nytt spill.

I forbindelse med Gamescom har seks tyske spillstudioer kunngjort et unikt samarbeidsprosjekt. De vil jobbe sammen for å skape et nytt spill der hvert studio vil stå for en egen del av spillet.

Utviklerne som jobber med prosjektet er Black Forest Games, Daedalic Entertainment, King Art, Keen Games, Deck 13, Virgin Lands og Cliffhanger Productions. Hvert av studioene vil bidra med penger til utviklingsbudsjettet. Utviklerne håper også å finansiere deler av prosjektet gjennom folkefinansiering. Til gjengjeld er planen at deler av inntektene skal gå til veldedige formål.

Får støtte fra flere

Utviklerne får også støtte fra andre selskaper i spillindustrien, og har allerede fått med seg Dynamedion, Metric Minds, Nevigo, Pixable og Spec Ops-skaperne Yager.

– En slik samling av studioer som vanligvis konkurrerer med hverandre er noe industrien ikke har sett på lenge. Vi vil kvitte oss med markedsføringsinteresser, inntektsoptimaliseringer og konkurranse, og i stedet gjøre det som forener oss alle: Å dele vår kjærlighet og lidenskap for å utvikle spill. Vi synes det er kjempespennende å starte et slikt prosjekt med noen av Tysklands beste studioer, sier prosjektlederne.

Spillet heter Red. Black. Fate, og annet enn at det ifølge utviklerne vil by på ulike typer spillopplevelser, samt kreative og uvanlige konsepter vet vi veldig lite om det akkurat nå. Du kan følge utviklingen på prosjektets nettsted.

Les også: Førsteinntrykk på The Raven, fra King Art
Les også: Anmeldelse av Night of the Rabbit, fra Daedalic

Siste fra forsiden