Unikt snikespill med suksess på Kickstarter

Tangiers ble finansiert av folket.

Snikespillet Tangiers har nådd folkefinansieringsmålet sitt på Kickstarter. Utviklerne ba om cirka 320 000 kroner i støtte fra spillmiljøet, og med litt under to døgn igjen av kampanjen har de passert målet med trygg margin.

Tangiers blander sniking og utforskning i en mørk og surrealistisk sandkasseverden. Du spiller en utenforstående som har et enkelt mål; å drepe fem andre vesener. Når du ankommer byen de bor i, finner du den ødelagt og delt opp i biter. Du må infiltrere delene av byen på jakt etter målene dine, og det lønner seg å holde seg i skyggene. Hvis du gjør noe som påvirker verden vil den nemlig kollapse og bygge seg opp igjen, og jo mer du påvirker den, jo mer endres den.

Når byens innbyggere snakker med hverandre materialiseres ordene deres på skjermen, og disse kan du plukke opp for å distrahere vakter eller spre feilinformasjon. I tillegg kan du gjøre dem virkelige; utviklerne forklarer at hvis noen for eksempel sier ordet «rotter» kan du ta det ordet og skape en ødeleggende flokk med virkelige rotter.

Tangiers kommer til Windows, OS X og Linux. Det Bristol-baserte indie-studioet Andalusian har jobbet med prosjektet i åtte måneder allerede, og om alt går etter planen skal det lanseres i løpet av august 2014. Spillet har selvsagt også en Greenlight-side på Steam. Du kan se Kickstarter-videoen under artikkelen.

Les også: Anmeldelse av The Void
Les også: Anmeldelse av Dishonored

Siste fra forsiden