Telialigaen - League of Legends

Usikker på proffdrømmen

Men en ting er «Nomi» sikker på - seier i vårens Telialigaen Leauge of Legends.

«Nomi» er usikker på proffdrømmen, men han kan love Riddle-tilhengere en seier i Telialigaen.
Eivind von Døhlen/Good Game

SLIK ENDTE FØRSTE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

TIRSDAG 31. JANUAR

nDurance 2 - 1 Rich Gang
5Stars 0 - 2 Lazy In Life
The Turks 0 - 2 Tackle
Riddle 2 - 0 KAOS
NIGHTMARE 1 - 2 Domino

Se alle resultatene her »

Riddle-spiller Noman «Nomi» Ahmad er på ingen måte alene i League of Legends-miljøet om å jakte proffdrømmen, og de aller fleste av oss har nok lekt med tanken når seiersrekka bygger seg opp.

I motsetning til flesteparten av oss dagdrømmere, har imidlertid Ahmad bakgrunn fra internasjonalt ligaspill, og i fjor sommer ble han plukket opp av et europeisk topplag for å bidra i det europeiske sluttspillet.

– Skal ikke tape en eneste kamp

Tross merittene kan han nå meddele til Gamer.no at han er usikker på proffdrømmen, men når det kommer til Telialigaen hersker det ingen tvil.

– Oppholdet i Excel forrige sommer var veldig bra. Jeg fikk fulgt lagets treninger, og jeg hadde mange spill-relaterte diskusjoner med spillerne. Alt i alt har det gjort meg til en smartere spiller, men jeg må selvfølgelig spille mer for å komme meg tilbake på toppnivå. Det skal ikke ta så lang tid. Jeg er litt usikker på om jeg skal fortsette jakten på proffkarriere, eller om jeg skal holde meg i Norge framover, men målet for sesongen er å vinne Telialigaen uten å tape en eneste kamp.

En sesong uten tap er et ambisiøst mål, men etter en overbevisende seier mot KAOS i åpningsrunden er Ahmad og Riddle iallfall på rett spor.

LES OGSÅ: Kampen om Rocket League-trofeet ligger an til å bli enda jevnere denne sesongen

– Førsteplassen er min

DISSE SPILTE FOR RIDDLE

Vis mer

ro Zidaru «Coatpustmain» Laurentiu-Dodel (Top)
no Ali «BlazingFire» Sunbul (Jungle)
no Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
no Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
no Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Riddles ADC-spiller tok seg en pause fra hjemlig liga etter å ha sikret sitt første seriemesterskap høsten 2021, men bestemte seg for å gjøre et comeback til klubben han kaller et hjem i vårens sesong.

Sist gang «Nomi» spilte i Telialigaen endte han opp med å sikre seriemesterskapet for Riddle.
Eivind von Døhlen/Good Game

– Jeg fant plutselig ut at jeg hadde mer tid til overs enn hva jeg hadde trodd. Riddle er et slags hjem for meg i Telialigaen, og avtalen vi har på plass passer meg perfekt. Det føltes veldig naturlig å komme tilbake, sier han til Gamer.no.

Med tre poeng i boks seier Riddle opp til toppen av tabellen sammen med Tackle og Lazy In Life. I neste runde venter Domino, men Ahmad lar seg ikke stresse. Sesongen er allerede avgjort, mener ADC-spilleren.

– De andre lagene får bare spille om andreplassen, for førsteplassen er min.

FEATURE: Telialigaen League of Legends er tilbake - dette er lagene på øverste nivå

Skulle egentlig legge opp

DISSE SPILTE FOR KAOS

Vis mer

no Anders «Sharp» Lilleengen (Top)
no Håkon «Koolberg» Solberg (Jungle)
no Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
no Matias «Behner» Hansen (ADC)
no Aleksander «Zoophobias» Freding (Support)

I starten av januar ble det kjent at Telialigaen-veteran Håkon «Koolberg» Solberg skulle legge opp, blant annet grunnet manglende motivasjon. Drøye to uker senere viste det seg imidlertid at et comeback var nødvendig, etter at klubben hadde hatt en utfordrende periode med prøvespilling.

Til Gamer.no forteller Solberg at KAOS fungerer best når trioen på øvre del av kartet får utfolde seg fritt i fellesskap.

To tredeler av den sagnomsuste KAOS-trioen. Her avbildet fra sin tid i Celestial Gaming.
Sindre Stien/Good Game

– Vi måtte skrote spillerne vi hadde inne på prøvespilling, rett og slett for å sikre at trioen med «Zhandia», «Sharp» og meg skulle fungere optimalt. Vi er avhengige av å spille samtidig.

Veteranen kan også fortelle at miljøet rundt den norske League of Legends-scenen har vært en stor grunn til hans comeback.

– Miljøet i norsk e-sport har vært med meg i snart ni år, og de fleste av vennene mine i voksen alder har jeg møtt via miljøet. Det har betydd veldig mye for meg, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Wizard overrasker med «Marcelious» og «Grus»

Konkurrere men ha det gøy

I tillegg til den sagnomsuste trioen, består KAOS-stallen blant annet av fire relativt store navn i Telialigaen-sammenheng på innbytterbenken. Laget er altså kun én spiller unna to ganske så habile lag på øverste nivå, men Solberg mener at de trenger alle spillerne selv for å dekke opp for hverandre i en ellers travel hverdag.

– Spillerstallen vår er bare kaos. Vi har sørget for å ha nok spillere til at vi helt sikkert kan fullføre sesongen samtidig som vi kan ha et fargerikt privatliv når vi ønsker det. Den overordnede strategien er å kunne stille med et konkurransedyktig lag til hver runde, samtidig som vi har det gøy med spillet. Vi har utelukkende gått for spillere som vi vet kan få frem et smil selv på en dårlig dag. I tillegg måtte vi få inn festglade spillere for å få med oss «Dipzey». Han er notorisk kjent for å aldri tape på LAN, så vi sparer han til sluttspillet.

LES OGSÅ: Unggutta i Apeks Rebels troner øverst i vårt tabelltips

Siste fra forsiden