Telialigaen: CS:GO

Unggutta i Apeks Rebels troner øverst i vårt tabelltips

Gamer.no tror de regjerende seriemesterne fortsetter utviklingen med nok en seier i 2023.

Apeks Rebels kunne slippe jubelen løs da de vant forrige sesong av Telialigaen.
Eivind von Døhlen/Good Game

I april 2022 sto Apeks Rebels nesten på bar bakke. Laget hadde akkurat mistet to av sine ledende spillere til en av sine største konkurrenter etter en periode med ekstremt sterke resultater. Igjen av laget som nesten tok storeslem under Fragadelphia var lagets Ingame leder, Ådne «sense» Fredriksen og trener Torbjørn «mithR» Nyborg.

Det kunne fra utsiden se ut som om talentprosjektet til Apeks var dødt.

Det var det ikke.

En måned senere slapp organisasjonen pressemelding om at de på nytt hadde håndplukket noen av de største talentene de kunne finne i norsk Counter-Strike. Og Rebels versjon to var i gang.

Har du husket å sette opp ditt Fantasy-lag?

Rebeller i full blomstring

Dette er Apeks Rebels

Vis mer

no Ådne «sense» Fredriksen
no Viktor «vHw» Høiby Wadman
no Sindre «Tapewaare» Ellefsen
no Tobias «berzerk» Bertelsen
no Patrik «Brave» Karlsen

dk Torbjørn «mithR» Nyborg

Syv måneder senere er det trygt å si at Torbjørn «mithR» Nyborg har fått skikk på talentene sine, og ingen lag viste større utvikling igjennom høsten. Kombinasjonen av rått talent, stå-på-vilje og kompetanse har gjort at Apeks Rebels er noe av det mest spennende vi har hatt i Norge på flere år.

Eldstemann på laget er Viktor «vHw» Høiby Wadman. Wadman som er 24 år kom inn i laget etter en svært sterk periode for 00 Prospects, og som har fortsatt utviklingen mot å bli en komplett spiller. De resterende spillerne er 18-19 og 20 år gamle, men har allerede mye erfaring på det høyeste nivået i Norge, og vi tror de kun vil bli bedre.

Ådne «sense» Fredriksen virker å være bedre enn noen sinne før vårens Telialiga går av stabelen.
Eivind von Døhlen/Good Game

Ådne «sense» Fredriksen var fenomenal da han gjennom sitt ansvar som Ingame leder beholdt roen under et enormt press fra Wizard i høstens finale i Telialigaen. Sindre «Tapewaare» Ellefsen er nevnt av flere av de andre lagene som den spilleren som kommer til å skille seg ut denne sesongen. Tobias «berzerk» Bertelsen viste et sjokkerende godt toppnivå med sin AWP under sluttspillet i fjor, og Patrik «Brave» Karlsen fullfører lagoppstillingen med rå aim og et spennende utviklingspotensial.

Telialigaen sparkes i gang i kveld klokken 18:00. Vi I Gamer.no tror at Apeks Rebels vinner denne sesongen av Telialigaen.

Vi skal forsvare tittelen

Vi slo av en prat med Apeks Rebels danske trener. Nyborg har vært tilknyttet Apeks siden desember 2021, og har uten tvil vært avgjørende for akademisatsingen sin suksess.

Treneren har ambisjoner om å forsvare tittelen fra forrige sesong.

– Vi går inn i denne sesongen som regjerende mestre, og har startet sesongen med en god treningsleir, hvor vi fikk diskutert målsetninger og lagets forventninger til hverandre. Dette gjør vi i begynnelsen av hver sesong. Hvis vi som regjerende mestere ikke har som målsetning å forsvare tittelen som Norges beste lag, så er det å sikte for lavt.

Les også: Nykomponert lag rett opp på tredjeplass

Nyborg fortsetter.

– Vår målsetning er å vise at vi er det beste laget i Norge. Vi forbereder oss ved å justere noen roller, og styrke utvalget vårt av kart. Vi har begynt å diskutere flere detaljer i spillet vårt, og skal derfor være oppmerksom på å fornye taktikkboken vår, så vi ikke blir for lett å gjennomskue.

Torbjørn «mithR» Nyborg mener Apeks Rebels skal forsvare statusen som Norges beste lag.
Joakim Riise/Good Game

Høye forventninger til Metizport

På spørsmål om hvilke spillere Nyborg tror vil skille seg ut fra andre lag er det flere han har forventninger til.

– Det er flere spillere jeg gjerne vil se skinne. Steffen «SLY» Amundsen i 777 passer nok bedre inn i systemet der laget hans er nå, så han kommer nok til å levere godt spill og levere solide prestasjoner. Jeg har også høye forventninger til Metizport. Morten «zEVES» Vollan Christensen har sagt at han er bedre individuelt enn noensinne, så han setter seg i en posisjon hvor han må levere godt. Jeg håper også Haris «H4RR3» Hadzic viser at han har internasjonal standard, og viser at han fortsatt har det som skal til.

Les også: Fyller hullet fra forrige sesong

Nyborg har forventer at Metizports Haris «H4RR3» Hadzic skal vise nivået han besitter.
Sindre Stien/Good Game

Den tidligere MOUZ-treneren er vant til store oppgjør, men før vårens sesong så er det ikke kun toppoppgjørene han ser frem mot.

– Altså, kampene våres mot 777 og Wizard pleier alltid å være spennende og tette, men vi ser frem til å spille mot Center Gaming og INFURITY for å se om de har det som kreves for å spille i førstedivisjon. Begge lagene har spillere vi holder litt øye med i klubben som den potensielle fremtiden i norsk Counter-Strike, så vi må se om de kan håndtere presset når vi møter de på serveren.

Vi har spådd at dere stikker av med 1.plass i årets Telialiga. Hva tenker du om vår spådom?

– Jeg tænker det er det eneste rigtige valg, avslutter dansken.

Hvorfor spår vi Apeks Rebels på 1. plass?

Apeks Rebels har beholdt det samme laget som sikret førsteplass under høstens sluttspill. Laget har siden de ble satt sammen vist at de stadig tar nye store steg under ledelse av sin danske trener. Vi tror laget vil fortsette å ta nye steg, og dermed ta føringen som det beste laget i Norge. Vi begrunner dette med at rebellene ikke kommer til å spille sin beste Counter-Strike i en alder av 18,19 og 20 år, men at de har sine beste dager et godt stykke foran seg. De blir ikke dårligere i Counter-Strike de neste årene, snarere tvert om.

Vi i Gamer.no spør at Apeks Rebels vinner Telialigaen, også denne gang.

Gamer.no sin tabell så langt:

1. Apek Rebels
2. 777
3. Metizport
4. VOID
5. Wizard
6. Skottkärra
7. Bitfix Gaming
8. Infurity
9. Center Gaming
10. Jotunheimen

Siste fra forsiden