Telialigaen: Counter-Strike

Nykomponert lag rett opp på tredjeplass

Metizport skal selv med fire endringer i lagoppstilling ta pallplass i seriespillet.

Metizports nye femmer for sesongen. Fv: Jonatan «Ruyter» Ruyter, Sindre «thomass1» Thomassen, Morten «zEVES» Vollan Christensen, Simon «yxngstxr» Boije og Haris «H4RR3» Hadzic.
Kevin Andre Bøe/Metizport

Gamer.no nærmer seg slutten på nedtellingen til Telialigaens vårsesong i Counter-Strike. Første runde spilles mandag 30.01, og vi tror Metizport kommer på tredjeplass med sin nye lagoppstilling.

Metizport gjennomførte før nyttår en overhaling av lagoppstillingen sin. Fra forårets lagoppstilling er det kun det svenske talentet Simon «yxngstxr» Boije som er igjen. Inn i lagoppstillingen har lagets trener og tidligere major-deltaker Morten «zEVES» Vollan Christensen funnet plass sammen med tre nyervervelser.

Jonatan «Ruyter» Ruyter og Sindre «thomassen» Thomassen spilte forrige sesong for VOID, men skal nå ta del i det spennende prosjektet i Metizport. Som kronen på verket signerte de også den tidligere Dignitas og 777-spilleren Haris «H4RR3» Hadzic.

Har du husket å sette opp ditt Fantasylag til vårens Telialigasesong i Counter-Strike?

Dette er Metizport

Vis mer

se Simon «yxngstxr» Boije
sj Sindre «thomassen» Thomassen
sj Jonatan «Ruyter» Ruyter
sj Morten «zEVES» Vollan Christensen
sj Haris «H4RR3» Hadzic

Satser stort med verdensmester på laget

Organisasjonen annonserte tidligere i år at de har fått meg seg den olympiske mesteren, verdensmesteren og verdensrekordholder på 400 meter i hekk, Karsten Warholm på eiersiden. Det gir trolig frisk kapital til organisasjonen som også før denne sesongen har gitt spillerne fulltidskontrakter for å kunne satse skikkelig.

Les også: Karsten Warholm kjøper seg inn i Metizport

Fv: Arjan Sydhagen Dalsøren, Daglig leder Metizport – Karsten Warholm
Kevin Andre Bøe/Metizport

Bygger stein for stein

Vi tok kontakt med mannen som holder i trådene i Metizport-laget, Morten «zEVES» Vollan Christensen. Christensen har lang erfaring som IGL (in game leader, red.anm) i Norge og Metizport håper nok at han vil kunne dele av erfaringen sin til resten av laget.

Christensen selv er ydmyk om lagets sjanser denne Telialiga-sesongen, men har forventninger til egne spillere når det kommer til utvikling.

– Hvis jeg skal være ordknapp så er forventningene til årets sesong å kvalifisere seg til sluttspillet og derfra tar vi én kamp om gangen. Men hvis jeg skal prøve å utdype litt mer så er det helt klart en forventning om at spillerne i laget skal vise fremgang i sin taktiske utvikling, disiplin og lagmoral.

Han utdyper at de for tiden ikke forbereder seg på en spesiell måte mot Telialigaen, men at laget jobber målrettet og bygger stein for stein for fremtiden.

– Vi jobber ikke på noen spesiell måte for å forberede oss mot sesongstart. Vi har en helt nyetablert lagoppstilling hvor mange spillere har fått nye roller, et nytt perspektiv på hvordan man skal spille spillet og en omfattende stil som skal læres. Derfor legger vi stein for stein og tar et skritt om gangen.

Les også: Fyller hullet fra forrige sesong.

Christensen legger til at mange lag har prøvd før dem, og at det aldri er en garanti for suksess.

– Det er mange lag de siste årene som har prøvd og prøvd, men det stopper alltid der. Noen ganger kan et tap være viktigere enn en seier så lenge man jobber på riktig måte.

Simon «yxngstxr» Boije eneste spiller videre fra fjorårets sesong.
Kevin Andre Bøe/Metizport

Det er lenge til mai og sluttspill

Den 31-år gamle treneren legger ikke skjul på at det er stor konkurranse blant lagene som kan stikke av med seier i vårens Telialiga.

– I skrivende stund så er det mange lag som kan vinne ligaen. Skal jeg være helt ærlig så ville jeg ikke satt oss selv som favoritter til å vinne heller. Apeks Rebels er regjerende mestre og sammen med 777 så har de hatt en lagoppstilling med veldig få utskiftninger. Det er helt klart en fordel. Skal heller ikke glemme Wizard eller Void som har noen kruttsterke krigere.

Han legger til at mye kan skje før det hele avgjøres på LAN.

– Det er lenge til mai når sluttspillet går av stabelen og da er både gresset grønnere, solen varmere og Metizport er jævla gode. Derfor mener jeg at vi vinner denne sesongen.

«Tapewaare» tar det neste steget

På spørsmål om hvilken konkurrerende spiller som kommer til å skille seg ut denne sesongen spår Christensen at Apeks Rebels huser det største talentet.

– Sindre «Tapewaare» Ellefsen er nok den spilleren jeg tror kommer til å ta det neste steget. Alt ligger til rette for han og resten av spillerne i Apeks.

Les også: – Kunne spilt på lag med «dsn» og «f0rest»

Metizport-spilleren ser frem til å spille mot de tidligere regjerende mesterne fra Telialigaen.

– Selvfølgelig er det noen kamper på kalenderen som er morsommere enn andre. Det å møte gode lag vil alltid gi en ekstra vitamininnsprøytning. Så personlig ville jeg sagt 777 og Apeks Rebels, det vil alltid bety litt mer å slå de.

Vi har spådd dere på 3. plass. Hva tenker du om spådommen?

– Jeg tenker det er helt rettferdig og forståelig at dere setter oss på en 3. plass. Det er mange gode lag med i år. Men husk, det er lenge til mai, avslutter Christensen.

Hvorfor spår vi Metizport på 3. plass?

Redaksjonen føler at det per dags dato er veldig lite som skiller de tre beste lagene i ligaen spesielt på papiret. Mye av forskjellen er at 777 og Apeks Rebels kun har gjort en forandring seg i mellom, mens Metizport starter veldig fra bunn.

Metizport har et av ligaens største talenter i Simon «yxngstxr» Boije som får enda en sesong med utvikling i lag med Morten «zEVES» Vollan Christensen. Sammen med Thomassen, Ruyter og Hadzic kan det bli en skummel utfordring for alle lag i divisjonen. Vi stiller likevel spørsmålstegn med at Christensen har vært lenge ute av serveren som spiller men følger spent med på hva han kan bidra med utenom den taktiske biten som han er kjent for.

Gamer.no spår at Metizport havner på en tredjeplass i seriespillet.

Gamer.no sin tabell så langt:

1.
2.
3. Metizport
4. VOID
5. Wizard
6. Skottkärra
7. Bitfix Gaming
8. Infurity
9. Center Gaming
10. Jotunheimen

Siste fra forsiden