Utforsk Mars i realistisk romeventyr

I Lacuna Passage er du alene på planeten Mars.

Lacuna Passage er et åpen-verden spill hvor handlingen finner sted på Mars. Du spiller astronauten Jessica Rainer, som er med på den første bemannede romferden til vår røde nabo i rommet. Problemet er bare at resten av astronautene har forsvunnet, og nå må du forsøke å finne ut hva som har skjedd med dem.

Dette er imidlertid ikke et typisk science fiction-spill. Her er det ingen rommonstre som jager deg, og eller superavansert teknologi som kan hjelpe deg. I stedet er fokus på realisme, og de farene som truer fremtidige Mars-utforskere i virkeligheten.

Realistiske utfordringer

Det vil for eksempel si at du alltid må ha kontroll over oksygenbeholdningen din. Hvis du går tom for oksygen mens du utforsker planeten, tar det få minutter før du er død. Strøm er også viktig å ha i mente; hvis batteriet på romdrakten går tomt, vil du miste lyskilden din og verken digitale kart eller diagnostiseringssystemene dine vil fungere. Kanskje kan du navigere deg tilbake til basen ved hjelp av solens posisjon – hvis ikke er du i trøbbel.

Mat og drikke er også elementer som må med i beregningen, og det samme må utholdenhetsnivået ditt. Sliter du deg ut kan det blant annet få uventede konsekvenser, som hallisunasjoner og problemer med å navigere.

Spillet vil ha realistisk grafikk laget ved hjelp av ekte terrengdata fra Mars, og inspirert av bilder fra blant annet Curiosity. Musikken vil være dynamisk, og under artikkelen finner du en liten smakebit av hva du har i vente.

For å finne ut mer om Lacuna Passage kan du besøke utviklerens blogg. Det er ikke klart når spillet skal bli ferdigutviklet, men det ser ut til at en folkefinansieringskampanje via Kickstarter er en del av den videre planen.

Les også: Lyst på en tur til Mars?
Les også: Kan du lage din egen «Curiosity»

Siste fra forsiden