Utforsk skyggenes verden i Contrast

Stemningsfullt plattformspill satt til tjuetallet.

Det lekre plattformeventyret Contrast har blitt plukket opp av den franske spillutgiveren Focus Home Interactive. Dette har ifølge spillbloggen Joystiq forskjøvet den planlagte lanseringen fra denne måneden til høsten, samtidig som spillet nå kommer ut på Xbox Live Arcade og PlayStation Network i tillegg til Windows-baserte PC-er.

Contrast ble først kjent gjennom Steams Greenlight-system, hvor det brukte kort tid på å bli stemt inn på den digitale distribusjonstjenesten. Spillet utvikles av kanadiske Compulsion Games, og foregår i en surrealistisk verden inspirert av 1920-tallet.

Lys og skygge

Det sentrale elementet i Contrast er lys og skygge. Du kan når som helst hoppe inn i en skyggeverden, der hun kun eksisterer som en skyggefigur. Ved å manipulere lyskilder og objekter som kaster skygge i den tredimensjonale, «virkelige» verden kan du endre den todimensjonale skyggeverdenen og på den måten finne nye ruter videre. På denne måten skal spillet tilby mengder av intrikate nøtter som må løses.

Spillet følger den vesle jenta Didi og hennes fantasivenn Dawn. Didi er datteren til en cabaret-danserinne, som tilsynelatende har rotet seg inn i en svært farlig situasjon. Du får rollen som Dawn, og må finne veien gjennom hemmelighetene for å redde Didi og moren hennes.

I anledning utgiveravtalen mellom Focus og Compulsion Games har det dukket opp en ny trailer fra spillet, som du kan se under artikkelen. Du kan også besøke det offisielle nettstedet, samt en Facebook-side, for mer informasjon.

Les også: Hjernetrim og Cthulhu-skrekk
Les også: Stemningsfull utforskning i håndskapte miljøer

Siste fra forsiden