Hideo Kojima lager eventyrspill

Utforsker tidligere sjangere

Metal Gear Solid-skaperen tar et steg tilbake til røttene sine.

Via Kotaku har vi fått vite at den legendariske Metal Gear Solid-skaperen Hideo Kojima for øyeblikket utvikler et eventyrspill. Dette har Chiyomaru Shikura, sjefen for den japanske utvikleren 5pb, avslørt i et intervju med 4Gamer

Etter at Kojima og Shikura ble avbildet sammen med No More Heroes-skaperen Goichi Suda tidligere i år, har spekulasjonene rast. Nå er det altså offisielt at de to førstnevnte skal utvikle et eventyrspill sammen. Hvorvidt Goichi Suda er involvert vites ikke på dette punktet. Dette kan sammenfalle med spekulasjonene rundt tabuspillet Kojima avslørte at han jobbet med tidligere i går.

Bilde fra Kojimas seneste spill, PSP-tittelen Metal Gear Solid: Peace Walker

– Kojima fortalte meg at han ville lage et eventyrspill. Vi er foreløpig på et punkt hvor vi må dra til et øde sted i fjellene for å diskutere dette, så vi har ingen presise detaljer å komme med akkurat nå, er hva Shikura selv har å si om saken.

Shikura har avkreftet at settingen er science-fiction, utover det vet man pent lite om hva slags spill dette vil bli.

5pb er mest kjent for å konvertere erotiske eventyrspill og sjekkesimulatorer til andre konsoller med varierende hell. Shikura bedyrer likevel at han gjerne ser at klassiske eventyrspill får en boom. Dette kan tyde på at han og Kojima jobber med prosjekter som er noe mer vestlige enn 5pbs tidligere utgivelser.

Dette er ikke den første gangen Hideo Kojima utvikler et eventyrspill. Før den store suksessen med Metal Gear Solid-serien utviklet han faktisk to stykker, kalt Snatcher og Policenauts. Særlig sistnevnte har blitt en kultklassiker i senere år.

Siste fra forsiden