Utvikler snudde etter ramaskrik fra fans

Kerbal Space Program-gjengen gir gratis utvidelser til lojale spillere likevel.

Kerbal Space Program er et indiespill utviklet av det meksikanske spillstudioet Squad. I utgangspunktet hadde utviklerne sagt at alle fremtidige oppdateringer ville være gratis for de som hadde kjøpt spillet i alpha-versjon, men under en direktesending på Twitch.tv sa hoveddesigner Felipe Falanghe at noen funksjoner ville bli holdt igjen for en senere betalt tilleggspakke.

Det likte ikke fansen og flokket til spillerne til nettforumet Reddit for å si hva de mente om planene til Squad. Kommunikasjonssjef James Kupperian gikk fort inn og argumenterte med at de hadde lovet gratis oppdateringer, ikke tilleggspakker.

Beklager forvirring

Til tross for gjentatte forsøk på å forsvare seg bestemte selskapet seg til slutt for å snu og gi folk det de ville ha skriver Eurogamer.com. Nå får nemlig alle som har kjøpt spillet, eller som kjøper det i løpet av april, alle kommende oppdateringer og tilleggspakker gratis.

– Siden folk ble forvirret, og siden vi tror på at et løfte er et løfte, har vi bestemt oss for å inkludere fremtidige utvidelser gratis til de som har kjøpt spillet, forteller Squad.

Spillets markedsstrategi er ganske likt den Minecraft hadde der du betaler for alpha-versjonen og følger det i utviklingen. Handlingen i spillet foregår i verdensrommet og du må du hjelpe en gjeng med grønne romvesen i å starte og utvikle et romprogram. Gamer.no skrev i forrige måned om en ny oppdatering til spillet som blant annet la til støtte for Linux og muligheten til å konstruere fartøy med motoriserte hjul.

Les mer om Kerbal Space Program

Siste fra forsiden