Uwe Boll gir seg som regissør

Mannen bak Far Cry- og BloodRayne-filmene mener han ikke tjener nok penger.

Skjermbilde/YouTube

Uwe Boll, tyskeren som har blitt beryktet for sine filmer basert på videospill, har forlatt regissørstolen en gang for alle. Det melder nettstedet Toronto Metro.

Bolls regissørkarriere har vært preget av svake filmer og kontroversielle øyeblikk.

Ifølge Boll er beslutningen et resultat av at han ikke lenger tjener penger på filmene sine, noe han mener skyldes at folk har sluttet å kjøpe DVD- og Blu Ray-filmer:

– Markedet er dødt. Man kan ikke lenger tjene penger på filmer fordi DVD- og Blu Ray-markedet over hele verden har falt med 80 prosent over de tre siste årene. Det er den virkelige grunnen; jeg har bare ikke råd til å lage filmer, forteller Boll.

Egenfinansiert i ti år

Til tross for at filmene hans gang på gang får elendig kritikk har Boll fortsatt å finansiere sine egne produksjoner i over ett tiår. I den perioden har han blant annet gitt oss filmer basert på BloodRayne, Postal, Far Cry og Dungeon Siege, samt flere innslag av en serie kalt Rampage.

Kristanna Loken spilte i Bolls filmadapsjon av BloodRayne.
comicsalliance.com

Den tyske regissøren holder for tiden på å avslutte arbeidet med sin aller siste film, Rampage 3, som han opprinnelig prøvde å finansiere via Kickstarter. Kampanjen gikk riktignok heller dårlig, og en forbannet Boll tok til YouTube for å be alle om å dra til helvete.

Så snart han har lagt regissørkarrieren bak seg vil Boll fokusere på sin egen filmdistribueringssjappe, samt hans Vancouver-restaurant, kalt Bauhaus. Han virker også å forvente at hans kritikere endelig vil innse hvor genial han var, nå som han trekker seg tilbake:

– Nå som jeg ikke lenger lager filmer vil kritikerne kanskje sette seg ned å faktisk se på filmene jeg har lagd de siste ti årene. De vil se at det var mange interessante filmer, og filmer jeg tror gav mening og hadde viktige poenger om ting. De fortjener å bli diskutert på en større skala enn det de ble, mener Boll.

Hva er greia med spill på det store lerretet?
Tidligere i år tok vi en kikk på filmadapsjoner av spill »

Siste fra forsiden