Valve deler snart ut Steamboks-prototyper

Utvalgte kunder skal få prøve maskinvaren innen fire måneder.

I løpet av de neste fire månedene planlegger Valve å dele ut noen test-prototyper av spillmaskinen de har jobbet med den siste tiden. I første omgang er det et utvalg av kunder som skal få en smakebit. Planen er å sjekke hvordan responsen er blant testpanelet. Dette melder BBC.

– Vi jobber sammen med partnere for å finne ut hvor kjapt vi kan begynne å lage den, fortalte Valve-gründer Gabe Newell til Det britiske kringkastningsselskapet før den årlige BAFTA-prisutdelingenutdelingen.

Per dags dato sliter Valve med å finne en god måte å kjøle maskinvaren godt nok, særlig med tanke på at de fremdeles ønsker å by på en «kraftig nok» spillopplevelse.

Selskapet jobber også videre med å utforske spenstige kontrollmuligheter. Fra før av er det kjent at biometriske sensorer har vært påtenkt, noe Newell bekrefter at de fremdeles er åpne for. Det endelige kontrollerdesignet er fremdeles ikke spikret.

Nok en ting under TV-en

Valves spillmaskin, på folkemunne kalt «Steamboks», har havnet en del i rampelyset nå i begynnelsen av 2013. I motsetning til PlayStation 4s spektakulære annonserting, valgte Valve å kunngjøre arbeidet på en mer dempet måte. Like etter at Xi3 avslørte sitt samarbeid med spillselskapet, kunne Half-Life-utvikleren i et intervju fortelle at de lager sin egen greie ved siden av. Xi3 lager på sin side sin egen Steam-optimaliserte maskin.

Xi3-maskinen optimalisert for Steam (Foto: Jørgen Elton Nilsen / Hardware.no)

Litt oppsiktsvekkende er det at Valve har valgt å satse på Linux som operativsystem for sin nye maskin, etter at Steam har hatt Windows som hovedplattform siden lanseringen i 2003. Det siste året har selskapet jobbet mye med å få nettbutikken over på Linux, og lanserte for få uker siden programmet offisielt. Ressurser har også blitt brukt til å lage en storskjermmodus for Steam, et grensesnitt optimalisert for TV-skjermer med lett navigering for kontrollere.

BAFTA står for British Academy of Film and Television Arts, og er en årlig prisutdeling som hedrer verker og personer innen film, fjernsyn og spill. Newell får rasket med seg en livstidspris for sitt arbeid der i år – en ærespris som tidligere har blitt tildelt Nolan Bushnell, Shigeru Miyamoto og Peter Molyneux.

Les om annonseringen av Valve-maskinen

Siste fra forsiden