Valve kjøper spillstudio

Består av tidligere Diablo III- og Plants vs. Zombies-utviklere.

Ifølge Eurogamer har Valve krafset i pengesekken og kjøpt opp spillstudioet Star Filled Studios. Planen er at gjengen skal åpne et nytt Valve-studio i San Fransisco.

Den knøttlille utvikleren består av de to bevandrede spillfolkene Jeff Gates og Tod Semple. Førstnevnte er kreditert som skaperen av cellestadiet i Maxis-spillet Spore, har jobbet på Diablo III, og var en del av teamet som laget Plants vs. Zombies. Sistnevnte arbeidet med Diablo III-spillmotoren og Star Wars: The Force Unleashed.

Så lang har ikke duoen ikke produsert et døyt – i hvert fall ikke noe allmennheten har fått innsyn i. Spørsmålet er da om Valve vet noe som vi ikke vet.

En av de nyoppkjøpte står bak Diablo III-motoren.

Oppkjøpshistorikk

Valve har lang fartstid med å kjøpe opp mindre utviklere med gode idéer, for så å la de finpusse og blankpolere konseptene. Mest kjent er kanskje gjengen fra DigiPen Institute of Technology som lagde gratisspillet Narbacular Drop. Valve-bestefaren Gabe Newell tilbød gjengen en jobb – resultatet ble Portal.

Duoen bak Counter-Strike-modifikasjonen fikk seg en jobb i selskapet, etter at Valve kjøpte rettighetene til det populære konkurransespillet. Også Left 4 Dead-utvikleren Turtle Rock Studios har opplevd noe lignende; to år etter annonseringen av spillet var Valve ute og viftet med sjekkheftet.

Les også: Valve med stue-PC Les også: Gabe Newell bekrefter Source 2

Siste fra forsiden