Valve må kanskje i retten

Tysk forbrukerorganisasjon utfordrer Steams brukeravtale.

Ifølge CinemaBlend (via Gamasutra) har Valve pusset på seg den tyske interesseorganisasjonen Verbraucherzentrale Bundesverband. Organisasjonen, som jobber for å forsvare tyskernes forbrukerrettigheter, påstår at Valve får brukerne til å undertegne på en urettferdig brukeravtale på nettjenesten Steam. Dette mener de er et forbrukermessig overtramp.

Valve endret nemlig Steams brukerlisensavtale i august, blant annet for å sørge for at brukere ikke lenger skulle kunne rotte seg sammen i et gruppesøksmål mot selskapet. Det er verdt å påpeke at Valve er langt fra den eneste med en slik klausul i brukeravtalen – både Microsoft og Sony har tatt samme forbehold.

Samtidig føler den tyske forbrukerinteresseorganisasjonen at Valve nærmest tvinger folk til å si ja til avtalen, ettersom man ikke får tilgang til Steam-kontoen om man ikke aksepterer vilkårene.

Vil også forsvare videresalg av digitale lisenser

Når de først er i gang med dette vil de også forsikre seg om at augustavtalen ikke bryter med den nylige EU-domstolvurderingen om at forbrukere skal kunne videreselge digitale lisenser.

Verbraucherzentrale Bundesverband har nå gitt Valve frist til 10. oktober for å svare på beskyldningene, ellers bærer det like inn i rettssystemet.

Les også: Mojang saksøkes for patentbrudd Les også: Nå kan du teste Steams TV-modus

Siste fra forsiden