Valve og Star Wars-regissør skal samarbeide

J.J. Abrams vil utforske spillformatet.

Den amerikanske filmregissøren J.J. Abrams har mange jern i ilden for tiden. Ved siden av å regissere de neste filmene i både Star Trek- og Star Wars-serien inngår han nå et samarbeid med Valve gjennom sitt produksjonsselskap Bad Robot Interactive. Det er først og fremst snakk om et helt nytt spill, men det er også sannsynlig at vi vil få se en eller flere filmer basert på noen av Valves mest folkekjære franchiser.

Dette kom frem en del av en felles pressekonferanse om historieformidling innen film og spill på den årlige D.I.C.E-samlingen onsdag kveld.

Ikke Half-Life 3

Under pressekonferanse fortalte Star Trek-regissøren at han «har en spillidé som vi ønsker å samarbeide med Valve om». I et intervju med spillnettstedet Polygon senere på dagen understrekte Abrams at det imidlertid ikke er snakk om en oppfølger til hverken Half-life 2, ei heller noen av Valves andre spillserier.

– Prosjektet er på et så tidlig stadium at jeg ikke kan snakke om det akkurat nå, men jeg kan knapt vente med å avsløre mer. Muligheten til å jobbe med Valve er noe jeg ikke kunne gledet meg mer over.

Valve-sjef Gabe Newell røpte at at Valve «skal finne ut av hvorvidt det finnes en måte de [Valve og Abrams] kan jobbe sammen for å lage filmer basert på Portal eller Half-Life.»

Abrams avsluttet intervjuet med Polygon ved å komme med følgende utsagn:

– Vi ser frem til å ta i bruk de tingene vi [i Bad Robot] gjør aller best når vi skal samarbeide med Valves utrolige hjerner, som også står bak noen av mine favorittspill. På samme måte tror jeg de ser fram til å hente frem historier og univers fra noen av sine franchiser, for deretter å utnytte disse i filmsammenheng. De to prosjektene vil selvfølgelig trenge vidt forskjellige tilnærminger.

Bad Robot Interactive har tidligere laget filmer som Cloverfield, Super 8, og Star Trek.

Les også: Valve: – Vi lager vår egen Steam-boks
Les også: Valve kjøper studio bestående av Diablo III- og Plants vs. Zombies-skapere

Siste fra forsiden