Valve og Xi3 avduker Steam-basert mini-PC

Den oppgraderbare mini-PC-en går under kodenavnet Piston.

Valve og maskinvarefirmaet Xi3 har annonsert at de samarbeider om å lage en mini-PC med fokus på spilling. Dette melder Polygon. Valve har investert i å la maskinvarefirmaet bygge ut maskinen til å passe ypperlig for spillplattformen Steam og dens storskjermmodus.

PC-en er fremdeles under utvikling, men skal være skapt i samme støypeform som Xi3s mini-PC-serie X7A, ifølge Polygon. Ellers er ikke Xi3 villige til å diskutere spesifikasjoner helt enda, men lover at den lille PC-en skal la brukeren oppgradere innmaten – prosessor og RAM er de to komponentene som nevnes spesifikt.

Kan koste en del

De som har festet øynene på en av demoenhetene under CES-messen i Las Vegas melder om en rekke forskjellige inn- og utgangsporter. Bilder viser at enheten har én ethernet-port, en 1/8” minijack inn/utgang for lyd, SPDIF optisk lydutgang, fire USB 3.0-porter, fire USB 2.0-porter, fire eSATAp-porter, to Mini Display-porter og en HDMI-port.

Piston skal være basert på X7A-utgaven av Xi3-PC-ene.

Xi3 skal ha vegret seg for å diskutere pris på enheten enda, men ettersom Piston er basert på den ytelsessterke utgaven av X7A-serien er det mulig å gjøre noen anslag. Den koster nemlig $999, eller om lag 5500 norske kroner. Siden ingen vet hva som skiller de to maskinene er det vanskelig å vite om også Piston kommer til å koste like mye.

– Dette nye produktet lar brukere få fullt utbytte av deres store høydefinisjons-TV-er og byr på en herlig spillopplevelse. Dette betyr at det nye systemet kan tilby tilgang til tusenvis av spilltitler via et integrrt system som overgår spillkonsollenes ytelsesmuligheter, forteller en stolt Xi3s sjef, Jason A. Sullivan, i en pressemelding.

Verken pressemeldingen eller andre kilder nevner noe om operativsystem, men etter som Sullivan nevner tusenvis av spilltitler er det naturlig å anta at en Windows-mulighet i det minste ikke er helt utelukket enda. Valve, med overgeneral Gabe Newell i spissen, har tidligere uttrykt skepsis overfor Microsofts nyeste vidunder, Windows 8, og har gjentatte ganger ymtet frempå at Linux kan være fremtiden.

Nvidia med håndholdt konsoll

Den årlige teknologibegivenheten CES byr bestandig på store nyheter, og selv om fokuset som oftest ligger på andre deler av bransjen enn spillindustrien er det som oftest noe å hente for oss også.

I går viste for eksempel Nvidia frem sin nye håndholdte konsoll, Project Shield, for første gang. Konsollen benytter seg av Android som operativsystem, og får ytelse fra grafikkortprodusentens nye Tegra 4-brikkesett. Det loves høye oppløsninger, og strømmingsmuligheter av PC-spill når konsollen kommer på markedet i løpet av 2013.

Les også: Valve med romspill? Les også: Nvidia slipper egen spillmaskin

Siste fra forsiden