Våte eventyr med Walter

Test Drive: Unlimited-veteraner lager lekkert plattformspill.

Da en gruppe veteraner fra Test Drive: Unlimited-utvikler Eden Games startet sitt eget studio i fjor, skrev de at de var ferdig med å utvikle «AAA-spill». I stedet ville de satse på «OOOOOOH!» – og skal vi dømme etter traileren de har lansert fra sitt første prosjekt, Walter, er de på vei til å nå målet sitt.

I Walter spiller du et vesen laget av vann, som visstnok har bestemt seg for å ta knekken på et ondsinnet oljeselskap. Dette resulterer i et sideskrollende plattform/hjernetrimspill med lekker og fargerik grafikk, hvor du blant annet må bruke vannets tre former for å lykkes. Walter kan nemlig være både vanndamp, is og flytende, og i de ulike formene kan han forholde seg til og manipulere verden rundt seg på ulike måter.

I vannform er han for eksempel spretten og rask, mens i isform er han bedre egnet til å flytte ting, trykke ned knapper og så videre. Men miljøet påvirker også Walter. Er han for eksempel i isform lønner det seg ikke å hoppe rett ut i solsteiken. Da bør du bruke skygger til din fordel, slik at du unngår at han smelter.

Walter kommer i løpet av neste år, og skal lanseres via digital distribusjon for PC, Xbox 360 og PS3. Skal vi dømme etter Steam-logoen i slutten av den morsomme traileren fra spillet, som du kan ta en titt på under, kommer PC-versjonen til Steam. Hva Amiga-logoen gjør der aner vi forresten ikke.

Les også: Hva vil du betale for dette spillet?
Les også: Atari kvitter seg med Eden Games

Siste fra forsiden