– Vi kaller det Baldur's Gate Next

Overhaul Games snakker om planene for Baldur's Gate III.

I et intervju med Eurogamer forteller Overhaul Games-lederen og BioWare-veteranen Trent Oster litt om hvilke planer studioet har for et nytt spill i den velrennomerte Baldur’s Gate-serien.

– Vi kaller det egentlig Baldur’s Gate Next. Baldur’s Gate III ville ha vært et vanskelig spill å lage; Throne of Bhaal-utvidelsen [Baldur’s Gate IIs tilleggspakke, journ.anm] nøster opp Baldur’s Gate-historien svært godt, og med mindre man tar en God of War 2, der du mister guddommeligheten og blir redusert til ingenting og må begynne på nytt, vil det være svært vanskelig å følge opp, forteller Oster.

– Vil beholde kjerneverdiene

Det betyr dog ikke at Overhaul ønsker å endre spillkonseptet drastisk om de skulle få muligheten til å lage et nytt Baldur's Gate-spill. Tvert imot:

Baldur's Gate: Enhanced Edition fikk toppscore her på Gamer.no.

– Med Baldur’s Gate Next er tanken å lage et isometrisk rollespill sett fra fugleperspektiv, satt i Dungeons & Dragons-universet, for å beholde kjerneverdiene i Baldur’s Gate-serien – og så se hvor vi tar det derifra. Det kan være i Waterdeep, eller det kan være en annen by i Forgotten Realms, utbroderer Oster.

Før Oster og gjengen kan begynne produksjonen er det dog et par hindre som må overvinnes, ikke minst med tanke på lisensen.

– Vi må snakke med Wizards of the Coast-folkene og finne ut hvor de ønsker at vi skal bevege oss, hva som er logisk å gjøre, og se om vi kan få til en avtale rundt det, forklarer Oster.

– Vi er ganske langt unna. Så langt har vi bare hatt en løs diskusjon om det, der de sa «Vet du, la oss se hvordan Baldur’s Gate: Enhanced Edition gjør det, og om det gjør det godt vil det bevise at det er et godt marked for dette og at det er noe vi kan snakke videre om.», sier Oster.

– Tenk Project Eternity

Ifølge Overhaul-sjefen bør ikke spillere forvente seg et massivt spill av Skyrim-størrelse. I stedet håper han på å lage noe som ligner Obsidians kommende Project Eternity. Rollespillveteranene jobber nemlig også med et lignende spillkonsept der de går tilbake til nittitallets rollespillgullalder, etter å ha håvet inn 3,9 millioner dollar på Kickstarter.

Første bilde fra Obsidians Project Eternity.

Noe Kickstarter-prosjekt blir det dog neppe for neste Baldur’s Gate. I intervjuet forteller Oster at Wizards of the Coast takket resolutt nei til et slikt forslag.

At Overhaul Games ønsker å lage Baldur’s Gate III er ikke noe nytt. Like etter annonseringen av ferske Baldur’s Gate: Enhanced Edition kunne studioet fortelle at det langsiktige målet var å fortsette serien. Først og fremst er det en oppusset utgave av Baldur’s Gate II: Shadows of Amn og tilleggspakken Throne of Bhaal som står på trappene.

Les også
Anmeldelse:

De med god husk erindrer sikkert at Black Isle puslet med et Baldur's Gate III kalt The Black Hound, men at prosjektet ble kansellert da studioet gikk ad undas. Utgiver Interplay valgte nemlig å kutte navlestrengen i 2003, og sørget da for at studioet ble lagt ned.

Les også: – Baldur's Gate III er det langsiktige målet Les også: Anmeldelse: Baldur's Gate: Enhanced Edition

Siste fra forsiden