Podkast

Retro Crew - Sesong 5, episode 13

Vi mimrer om et av de viktigste skrekkspillene

Resident Evil er ukens tema i Retro Crew.

Resident Evil har vært ikonisk for bransjen.
Capcom

Resident Evil har kanskje endt opp med å bli en bisarr røre av B-film-klisjeer og Michael Bay-aktige actionsekvenser men i denne episoden går vi tilbake til røttene. Og da vi først begynte å snakke om det opprinnelige Resident Evil-spillet, ble det vanskelig å ikke også ta for oss hele serien generelt - inkludert et par av de mer obskure spillene i serien. Siden en nyversjon av GameCube-utgaven som kjent er på vei, og siden det er oktober (i hvert fall på opptaks-tidspunktet) ble Resident Evil et naturlig tema å ta opp.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Resident Evil på GameCube gjorde noen forandringer.

Alone in the Dark og Capcoms eget Sweet Home på Famicom var inspirasjonene til det første Resident Evil (Biohazard i Japan) men som kjent har serien blitt langt mer actionfokusert etter det fjerde kapittelet - både til glede og frustrasjon for mange. Ikke bli et Jill-sandwich, hør på ukens Retro Crew

Denne uken er det Are Ness Fløgstad og Jostein Hakestad som sitter i studio.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Det merkeligste Mario-spillet noensinne?
Another World er fremdeles slående, 23 år etter utgivels
Quake er alle moderne skytespills far

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden