Vi minnes de ikoniske spillene til NES

Del 2 av vårt tilbakeblikk på den legendariske konsollen.

Nintendo Entertainment System (NES) omtales av mange som tidenes beste spillkonsoll. Den grå boksen ble en vanvittig suksess for Nintendo, og det er mange som har gode minner om maskinen som snudde bransjen på hodet.

Nintendo Entertainment System (bilde: Wikipedia).
Contra.

Variert spillarkiv

Forrige uke snakket vi om maskinvaren og historien bak NES. Nå fortsetter vi med et dypdykk i flere av de mest toneangivende spillene som ble lansert på den legendariske konsollen på 80- og 90-tallet.

Spillarkivet til NES er enormt og variert. Alle har sine favoritter og man vil helst ikke glemme noen. En av grunnene til suksessen er Nintendos oppfordring til tredjepartsutviklere om å lage gode spill gjennom sitt «Seal of Quality»-stempel.

Ketil Espenæs, Jostein Hakestad og Stian Askeland i studio har forsøkt å representere bredden i hva som fantes på NES, og er innom spill fra både Konami (Contra), Capcom (Mega Man, Disney, Bionic Commando), Rare (Snake Rattle 'n Roll), og selvsagt Nintendo selv (Mario-spillene, Zelda, Metroid). I tillegg snakker de om gode spill basert på filmlisenser.

Lytterne får flere nostalgiske lyd- og musikklipp underveis i showet.

Visste du forresten at dersom spillet Super Mario Bros 3. hadde vært en artist, ville det solgt til platinum 11 ganger. Kun én artist har klart dette. Gjetter du hvem før du hører på episoden?

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 25 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 24: NES (maskinvaren)
Episode 23: Chrono Trigger
Episode 22: Street Fighter II

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden