Podkast

Retro Crew

Vi ser på bestefaren til Dragon Age

Baldur's Gate la grunnlaget for BioWare som rollespillutvikler.

Interplay

Klassiske, vestlige rollespill er ikke tradisjonell Retro Crew-mat, men i dagens episode av den populære retrospillpodkasten har programvært Jostein Hakestad fått med seg Sigbjørn Eik-Nes som nylig har fullført begge Baldur's Gate-spillene.

Klassisk rollespillmagi

Baldur's Gate. (bilde: BioWare/Interplay).

Det første Baldur's Gate-spillet kom i 1998, og var det første rollespillet fra BioWare. Det var Baldur's Gate og oppfølgeren fra 2000 som la grunnlaget for BioWare som rollespillutvikler. Senere kom spill som Neverwinter Nights, Knights of the Old Republic, Dragon Age og Mass Effect.

Vi kåret Baldur's Gate til tiårets beste spill i en stor artikkelserie i 2010. Spillene i er fortsatt aktuelle, ettersom de nylig ble tilgjengelige i oppdaterte versjoner. Vi lot Marius Kjørmo anmelde begge to, og han elsket både den første og den andre nyversjonen. Sigbjørn er inne om disse nyutgavene i podkasten, og snakker litt om endringene.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Sammenligning mellom Baldur's Gate II og nyversjonen av Baldur's Gate II. (bilde: BeamDog)

Sigbjørn har også noen tips til de som ønsker å oppleve disse spillene for første gang.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 74 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Knappesekvensene kan spores tilbake til Dragon's Lair
Klassiske låter fra Sega Master System
Våre beste minner fra arkadehallene

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden