Vigil-veteraner vil by på Darksiders

– Serien hører hjemme hos de som skapte den.

Da THQ ble delt opp og solgt tidligere i år, var det ingen interesse for utviklerstudioet Vigil Games og spillserien deres, Darksiders. Resultatet ble at Vigil ble nedlagt, men når noen først har fått smaken på å lage spill er det vanskelig å holde dem borte. To uker etter nedleggelsen dannet tyske CryTek et amerikansk studio ledet av Vigil-grunnlegger David Adams. CryTek USA har 35 ansatte, og alle er veteraner fra Vigil.

Resten av THQ selges nå

Nå er andre runde av THQ-salget i gang. Det vil si at restene av selskapet nå auksjoneres bort, og her selges alt fra Homeworld-serien og Red Faction til Titan Quest og de Blob. Inkludert i auksjonen er rettighetene til Darksiders, og det er nå klart at CryTek USA vil by på disse:

– Vi kommer til å by på Darksiders-rettighetene. Vi la hjerte og sjel i serien over syv år, og jeg synes den hører til hjemme hos de som skapte den, sier David Adams på Twitter.

Darksiders II.

En annen av Vigils opprinnelige grunnleggere, Ryan Stefanelli, har bekreftet overfor nettstedet Destructoid at CryTek USA vil by på Darksiders.

Da Vigil ble nedlagt jobbet studioet med det tredje spillet i Darksiders-serien. De arbeidet også med et prosjekt som het Crawler.

Nettstedet PCGamesN påpeker forøvrig at Vigil-veteranene ikke er de eneste som har lyst på Darksiders. Etter forrige auksjonsrunde twitret sjefen for japanske Platinum Games, Atsushi Inaba, at de ønsket å kjøpe serien om de kunne kjøpe rettighetene for «en billig penge».

Den andre auksjonsrunden avsluttes 15. april. Da finner vi ut hvem som stikker av med rettighetene til Darksiders og de andre restene av THQ.

Darksiders II kom ut i august, og anmelder Espen Jansen beskrev det som «et herlig action-eventyr som gjør en god jobb med å bygge videre på de spennende ideene presentert og etablert i orignalspillet». Spillet ble belønnet med karakteren 8/10.

Les også: Jason Rubin: – Tragisk at ingen kjøpte Vigil
Les også: Disney stenger LucasArts

Siste fra forsiden