Viking-inspirerte The Banner Saga får lanseringsdato

Taktiske eventyr med håndtegnet grafikk.

The Banner Saga er et rollespill med taktisk, turbasert kamp. Spillet kommer fra en liten indie-utvikler med røtter i BioWare, og er satt til en verden inspirert av vikinger og norrøn mytologi.

Handlingen foregår etter at solen på et eller annet mystisk vis har stoppet opp på himmelen. Verden befinner seg i en evig skumringstime, og samfunnet begynner å falle fra hverandre. Du leder en gruppe som reiser fra hjemmene sine for å finne ut hva som har skjedd.

Spillet blander rollespill og strategi, og hovedoppgaven din er å sørge for at karavanen din overlever reisen gjennom spillets snødekte verden. Utviklerne lover at du må ta meningsfulle valg som påvirker historiens gang. Også det som skjer på slagmarken får konsekvenser – om du mister en av figurene dine er han eller hun død for alltid.

Nå er det klart at The Banner Saga vil komme ut 14. januar neste år, og i den forbindelse har utviklerne lansert en liten teaser-film som du kan se til høyre i artikkelen.

Utviklerne har allerede lansert en nedskalert, flerspillerversjon av spillet på Steam. Den er gratis å spille, men inkluderer muligheten til å kjøpe diverse ting for ekte penger. I motsetning til i hovedspillet er fokus kun på taktisk kamp.

Siste fra forsiden