Vil du ha noe annet enn den blå bakgrunnen på PlayStation 4 og Vita?

Sony introduserer snart «themes» til begge konsollene.

Slik blir temaene på PlayStation 4.
Sony

I kommende oppdateringer lemper Sony inn en ny funksjon til både PS Vita og PlayStation 4. Til nå har konsolleierne hatt begrensede muligheter til å endre den lyseblå bakgrunnen og de vanlige ikonene på begge maskinene. Snart kan de velge fra et utvalg av tema som endrer både bakgrunn, ikoner og lyder på systemprogramvaren, akkurat slik man kunne gjøre med PlayStation 3.

Vita får også temafunksjonen.

Sony viste frem funksjonen under sin oppvarmingskonferanse til Tokyo Game Show mandag morgen (via Polygon). Ettersom konferansen var myntet på det japanske publikummet var ikke eksemplene veldig vestlig-vennlige.

For eksempel demonstrerte de et animert tema med den japanske PlayStation-maskotten Toro og med-maskot Kuro mens de spilte PlayStation på PlayStation 4. Vita-eksemplet var et Danganropa-tema som viste egne ikoner og en egen bakgrunn.

Ser vi tilbake på hvordan PlayStation 3 fikk en hel hurv av tema kan vi se for oss at Sonys største serier får innslag etter hvert. Der fikk alt fra Journey til Uncharted og God of War sine egne varianter, noe som spritet opp det minimalistiske grensesnittet betraktelig.

Nintendos nyeste håndholdte lar deg også sette ditt eget preg på konsollen.
New Nintendo 3DS lar deg bytte deksel på konsollen »

Siste fra forsiden