Vil du kjøpe et spill uten å vite hva det er?

Skaperne av Anomaly: Warzone Earth forklarer uvanlig PR-stunt.

I forrige uke gjorde den polske spillutvikleren 11bit Studios noe ganske uvanlig. De la ut en liten teaser-film fra et kommende, ikke-annonsert spill, og fortalte at hvis du kjøper spillet før det annonseres den 28. februar, får du det for halv pris.

Hva slags spill er det snakk om? Det vil de ikke si. De hevder at det er det mest raffinerte, imponerende og utfordrende spillet de noensinne har laget, og teaser-traileren viser det som ser ut til å være en postapokalyptisk vinterverden. Det snakkes også om en flerspillerbeta i mars, så vi må anta at spillet har en flerspillermodus.

Vi vet ikke hva spillet skal hete eller ganske viktige ting som hvilken spillsjanger utviklerne har gått for. Uansett hva mysteriespillet er, kommer det til Windows, OSX og Linux, og blir tilgjengelig på Steam.

11bit lover også en hemmelig gave til de som forhåndsbestiller.

Teaser-film.

PR-stuntet gikk tilsynelatende ikke helt som 11bit hadde håpet. I stedet fikk de mange negative kommentarer, fra spillere som ikke synes noe om hemmelighetskremmeriet. Det virket som mange tolket stuntet som et forsøk på å lure folk til å kjøpe et potensielt dårlig spill. Dette er kanskje en forståelig reaksjon, med tanke på hvor mange som nylig brant seg på å forhåndsbestille Aliens: Colonial Marines.

Et forsøk på å gjøre noe nytt

Nå har PR-mann Tom Ohle prøvd å forklare tankegangen bak stuntet. Han forteller at det er svært vanskelig for indie-utviklere å skaffe oppmerksomhet rundt utgivelsene deres når de må konkurrere med mengder av spill med enorme budsjetter, samt en bråte andre fantasifulle indie-spill.

Tom Ohle forklarer stuntet.

Opprinnelig var planen å lansere teaser-filmen noen uker før annonseringen, og la det bli med det. Men så kom de på ideen med forhåndsbestillingen. Det har sannsynligvis aldri blitt prøvd før, hvis man ser bort fra enkelte svært vage Kickstarter-prosjekter, og det virket som en grei måte for de som liker utviklerens tidligere spill å skaffe seg det neste for en billig penge.

Intensjonen var aldri å lure folk til å kjøpe spillet usett, men Ohle skjønner reaksjonene. Han forklarer at når spillet først annonseres vil de la det «snakke for seg selv», og understreker at hvis folk ikke føler de har nok informasjon så bør de ikke kjøpe spillet før de får den informasjonen. Det gjelder også for «vanlige» forhåndsbestillingskampanjer, mener han.

11bit Studios består av en gruppe veteraner fra blant annet CD Projekt, og har allerede lansert spill som det «omvendte tårnforsvarsspillet» Anomaly: Warzone Earth.

Les også: Anmeldelse av iOS-versjonen av Anomaly: Warzone Earth
Les også: The Witness debuterer på PlayStation 4

Siste fra forsiden