Vil folkefinansiere nytt vampyreventyr

A Vampyre Story-skaperne forsøker seg på Kickstarter.

A Vampyre Story er et pek-og-klikk-eventyr som dukket opp i 2009. Spillet ble i stor grad skapt av Bill Tiller, som i sin tid var hovedansvarlig for bakgrunnsgrafikken i LucasArts-klassikeren The Curse of Monkey Island.

Spillet følger en vampyr ved navn Mona, som ikke er spesielt komfortabel med sin tilværelse som blodsuger, og helst ønsker å rømme fra slottet til vampyren som i sin tid forvandlet henne. Hennes eneste venn er den snakkende flaggermusen Froderick, og sammen må de to forsøke å rømme fra det mystiske landet Draxylvania.

I ettertid av originalspillets lansering har Bill Tiller og resten av utviklerstudioet Autumn Moon Entertainment gjort noen forsøk på å stable sammen budsjettet til å lage nye eventyr med Mona og Froderick, men uten å lykkes. Nå har de valgt å forsøke seg på folkefinansiering.

Et selvstendig episodespill

A Vampyre Story Year One skal være et pek-og-klikk-eventyr hvor handlingen foregår før hendelsene i A Vampyre Story. Her følger vi Monas første tid i fangenskap, og vi får også vite hvordan hun møtte Froderick.

Spillet beskrives som episodebasert, men i motsetning til andre episodebaserte spill vil handlingen i spillet stå på egne bein, og avsluttes når spillet er over. Utviklerne mener det vil ta omtrent fem timer å fullføre eventyret.

Autumn Moon ber om cirka 1,17 millioner kroner på Kickstarter, og har i skrivende stund oppnådd cirka åtte prosent av dette beløpet. Om kampanjen lykkes sikter utviklerne på en Windows-lansering i oktober. Om de oppnår høyere summer kan spillet også havne på andre formater. Du kan se prosjektets Kickstarter-video under artikkelen.

Les også: Anmeldelse av A Vampyre Story
Les også: Eventyrspillenes utvikling – del 1

Siste fra forsiden