Kommentar: Spillere vil sikre Amundsen-flagget

Vil gi det til Funcom

The Secret World-samfunnet samler penger for å kjøpe flagget til Roald Amundsen.

Jeg har fulgt nettsamfunnet rundt Funcoms kommende massive onlinespill The Secret World tett siden den alternative-virkelighet-spilling-kampanjen (ARG) startet for et par år siden. I de senere ukene har det vært en utrolig vekst rundt forumet og haugevis av nye medlemmer har strømmet til når denne kampanjen tok av igjen med nyegåter.

Dette flagget fulgte Roald Amundsen på alle hans ekspedisjoner.

Originalt flagg på auksjon

Jeg husker hvordan jeg humret litt for meg selv da jeg så en tråd på det offisielle forumet som nevnte at det flagget Roald Amundsen hadde med seg på samtlige av sine ferder nå ble lagt ut på auksjon på Sothebys.

Roald Amundsen har spilt en ganske viktig fiktiv rolle så langt i ARG-kampanjen, og at forumets brukere snakket om han i en sammenheng som ikke hadde noe med The Secret World å gjøre så jeg på som et tegn på hvordan ARG-kampanjen virkelig hadde fått mange folk interessert i både mytologi, legender, historiske personer og gåteløsing.

Jeg ble likevel svært overrasket når jeg noen dager senere så hvordan visse personer i nettsamfunnet hadde foretatt en spørreundersøkelse på hva forummedlemmene syntes de skulle gjøre med den kommende auksjonen av Amundsens flagg.

Det var med enda større overraskelse jeg så hvordan resultatene av spørreundersøkelsen fikk nettsamfunnet til å gå sammen for å forsøke å vinne auksjonen av flagget. De har startet en egen nettside med dette som formål og startet innsamlingen av penger for å kunne by på flagget.

Reklameplakat for spillet The Secret World.

Vil gi flagget til Funcom

Flagget har en prisantydning på mellom 70 000 og 90 000 kroner, men etter kun få dager og lite omtale har nettsamfunnet greid å samle inn rundt 1000 dollar.

– Når vi vinner denne auksjonen vil flagget bli returnert til sitt hjem i Norge og gitt til Ragnar Tørnquist, produsent og leder for The Secret World, og Funcoms TSW-gruppe, for å preservere og beskytte det og gi inspirasjon til fremtidige oppdagere og drømmere, forteller gruppen som står bak initiativet.

De som deltar med donasjoner i denne kampanjen er med i trekningen om en utgave av Drømmefall med produsent Ragnar Tørnquist sin autograf eller en utgave av Age of Conan med (tidligere) produsent Gaute Godager sin autograf.

Det er ingenting så langt som tyder på at Funcom selv har hatt noe med dette å gjøre. Hele kampanjen for å vinne flagget later til å være en spontan reaksjon fra nettsamfunnet rundt The Secret World.

Det er virkelig morsomt å se den grad av sammensveisethet og interesse all gåteløsingen fra alternativ-virkelighet-spillingen har greid å fremkalle blant medlemmene i nettsamfunnet, men det er samtidig tankevekkende å se en gruppe som dette ta på seg et så stort og kostbart prosjekt som det åpenbart vil være å vinne flagget.

Spørsmål som hva som bør skje med pengene hvis de ikke vinner auksjonen virker fortsatt ikke helt besvart, men uansett hvor optimistisk eller skeptisk en er til en slik aksjon må en likevel bli imponert over brukernes dedikasjon og iver.

Diskuter artikkelen i forumet

Siste fra forsiden