Vil gjenopplive romskipspillene

Ny utvikler sikter mot stjernene.

Seamless Entertainment er et nytt spillstudio dannet i Texas' spillhovedstad, Austin. Med sitt første spill ønsker selskapet å gjenopplive en god gammel sjanger, nemlig den typen romskipspill som kjennetegnes av mye action og store romslag. På spillets nettsted nevner de inspirasjonskilder som Wing Commander og FreeSpace.

Det nye spillet heter SOL: Exodus, og vil ifølge utviklerne levere episke romslag hvor du møter store mengder skip inkludert enorme slagskip. Handlingen foregår blant annet nær detaljerte planeter, og presentasjonen skal være inspirert av klassiske science fiction-serier.

Spillet gir deg rollen som en pilot, som sammen med din skvadron med vingmenn må kjempe for menneskehetens overlevelse rundt om i vårt eget solsystem.

Trailer.

– I SOL: Exodus får spillerne kose seg med klassiske spillelementer som «dogfighting» og angrep på gigantiske slagskip. Men vi har også introdusert noen nye unike spesialegenskaper for ekstra dybde og variasjon. Disse vil jeg snakke mer om nærmere lansering, sier kreativ direktør Chris Stockman.

Stockman har forøvrig stor erfaring fra bransjen, og var blant annet designsjef på det populære åpen verden-spillet Saints Row. Han var også med å lage romspillet Tachyon: The Fringe. Den andre grunnleggeren av Seamless Entertainment er Dan Magaha, som har erfaring fra Firaxis, 2K Games og NCsoft. Magaha sier følgende:

– Det er ikke bare en tilfeldighet at prosjektet utvikles her i Austin, hvor Wing Commander-serien ble født på nittitallet. Austin har blitt et kjernepunkt for indieutviklere.

SOL: Exodus skal lanseres via digital distribusjon på PC, før året er omme.

Siste fra forsiden