Vil ikke ha 3DS-hit på Steam

Valve sa nei til å distribuere PC-versjonen av Mutant Mudds.

Plattformspillet Mutant Mudds har rasket med seg massevis av toppkarakterer på 3DS, men da utviklerne ønsket å overføre spillet til PC fikk de uventet motstand. Den viktigste distribusjonskanalen for nedlastbare spill på PC er Steam, og selv om spillet har fått mye ros ønsket ikke Valve å distribuere PC-versjonen på portalen sin.

Dermed fikk utvikleren det fryktede «Steam passer ikke for distribusjon av dette spillet» beskjeden som så mange indie-utviklere har fått tidligere. Dette på tross av at plattformspill som Super Meat Boy, Cave Story+ og VVVVVV har oppnådd stor suksess på Steam, og spillet allerede har vist seg som en suksess på et annet format.

Heldigvis betyr ikke Steam-nekten at Mutant Mudds dropper PC. Utvikleren har allerede vært i kontakt med de konkurrerende distribusjonsportalene GOG og GamersGate, og fått positiv respons fra begge. Dette skriver han på Twitter. Dessuten har Valve ombestemt seg før, og det er blant annet grunnen til at eventyrspillene til Wadjet Eye og kritikerroste indiespill som Aquaria er på portalen i dag.

Det er ikke kjent når Mutant Mudds dukker opp på PC, men i likhet med 3DS-eierne kan PC-brukere se frem til et klassisk, sideskrollende plattformspill med fargerik retrografikk og god, gammeldags «chip»-musikk (som du forøvrig kan lytte til på spillets nettsted). Spillet er imidlertid ikke en ren klone av fordums storheter. Det låser deg nemlig ikke til ett todimensjonalt plan, men lar deg hoppe mellom forgrunnen og bakgrunnen underveis i nivåene.

3DS-versjonen kom i forrige uke, og er tilgjengelig via Nintendos eShop.

Les også: GOG utfordrer Steam
Les også: Her er de beste Steam-triksene

Slik ser spillet ut.

Siste fra forsiden