– Vil ikke ta del i konsollmarkedet

Apple-sjefen vil ikke jobbe med «tradisjonelle spill».

Under en spørsmålsrunde på The Wall Street Journals årlige konferanse D: All things Digital i går, ytret Apple-Sjefen Tim Cook at han ikke er særlig interessert i konsollmarkedet.

– Videospill har utviklet seg en del, og det er mange som spiller på bærbare plattformer. Vi får se an litt hva vi gjør med spill i fremtiden. Kundene elsker spill. Jeg er ikke interessert i å være i konsollmarkedet i det som regnes for å være tradisjonelle spill, men Apple er en stor aktør i dag, og vil bare bli større i fremtiden, sa Cooke til The Verge.

Kommentaren kom som et svar på et spørsmål om iPhone-gigantens fremtid i videospillmarkedet. Det har tidligere i år vært murringer om at Apple skal ha planer om å lansere en spill-TV med blant annet en berøringsbasert kontroller senere i høst. Om denne TV-en inngår i det Cook omtaler som «tradisjonelle spill» er det vanskelig å vite.

Apple har hatt stor suksess med mobilspill på sin iPhone og iPad de siste årene, mye hjulpet av storselgere som blant andre Angry Birds. De som har rundet 30 husker kanskje også at Apple tuklet med konsollmarkedet allerede i 1995 med lite suksessfulle Apple Bandai Pippin. Konsollen greide ikke konkurrere med PlayStation og Sega Saturn, og møtte sin ende etter bare to år på markedet.

Les også: Valve leker med nye konsepter Les også: Gabe Newell advarer mot Apple

Siste fra forsiden