Vil YouTube gå i strupen på Twitch?

Rykte hevder at videostedet investerer stort i livestreaming.

JuliusKielaitis, Shutterstock

Ifølge The Daily Dot har YouTube planer om å relansere sin livestreaming-tjeneste. Det populære videonettstedet har lenge hatt støtte for streaming, men særlig på spillfronten har de ikke gjort seg nevneverdige satt opp mot markedsleder Twitch.tv. YouTube skal ifølge ryktene annonsere planene under årets E3-messe.

League of Legends LCS-liga har lenge vært å finne på YouTube, både i opptak og direkte. Hr er en kamp mellom Gambit Gaming og Elements fra forrige uke.

Den nye given skal gi plattformen et nytt fokus på spilling og e-sport, ifølge kilder fra streamingindustrien som nettstedet har snakket med.

– Det kommer til å være store muligheter for etablerte streamere og organisasjoner snart, og jeg tror at rekordtallene for seere på e-sportfronten kommer til å vokse når Google begynner å promotere og pare seg opp med disse arrangementene, skal en kilde ha sagt.

For å få fart på satsingen skal YouTube ha fått på plass 50 ingeniører med streamingekspertise, noe Daily Dots kilder ser på som en svært markant demonstrasjon om at de mener alvor med satsingen.

Kjøpsrykter

Dersom ryktene viser seg å stemme har YouTube-eier Google en strabasiøs konkurransesituasjon å vinne. Twitch har for lengst blitt de facto-tjenesten for spillere og e-sport-arrangement som ønsker å dele spillopplevelsen direkte, og å overbevise de som har karret til seg et hjørne på tjenesten om å flytte kan bli vanskelig.

Litt interessant er det også å høre om satsingen nå, etter ryktene om at Twitch skulle bli kjøpt av nettopp Google i fjor sommer. Strømmetjenesten endte opp med å selge seg til Amazon for 6 milliarder kroner på sensommeren, men med tanke på ryktene er det er ikke utenkelig at Google på et tidspunkt mer enn snuste på tjenesten, og nå vil prøve å komme seg inn på markedet på egenhånd.

Strømmetjenesten hadde for øvrig noen uheldige nyheter denne uken.
Twitch-kontoen din kan ha fått ubudne gjester »

Siste fra forsiden