Twitch-kontoen din kan ha fått ubudne gjester

Strømmetjenesten ber alle brukere bytte passord.

På Twitch kan uvedkommende ha stukket av med kontoinformasjon, melder strømmetjenesten på sine nettsider. Det er ikke klart hvor mange kontoer som kan være i faresonen, men for sikkerhets skyld bes alle om å bytte passord neste gang de logger seg på tjenesten.

Videre har Twitch nullstilt alle strømmingsnøkler og koblet fra alle Twitter- og YouTube-kontoer. Bruker du Twitch-passordet ditt andre steder på nettet foreslår strømmetjenesten at du også bytter disse.

Kredittkortinformasjon på avveie

Har kontoen din blitt hacket vil du motta denne eposten.

I den offisielle uttalelsen på sin nettsider skriver Twitch at de vil ta direkte kontakt med rammede brukere. Er du en av de uheldige vil du motta en epost om at noen kan ha fått uautorisert tilgang på kontonavn, passord, IP-adressen du logget på med sist og fullt navn og fødselsdag dersom du har lagt den informasjonen inn på kontoen din.

I tillegg, og kanskje mest kritisk, kan kredittkortinformasjonen din ha kommet på avveie. Om du bruker kredittkort for å abonnere på kanaler eller Twitch Turbo kan datasnokene ha fått tak i korttypen, utløpsdatoen og deler av kortnummeret ditt.

Twitch forsikrer om at de ikke lagrer fullstendig kredittkortinformasjon, så hele kortnummeret og den tresifrede CVV-/CVC-koden skal fortsatt være trygge. Likevel bør du følge ekstra godt med på kontoutskriftene dine i løpet av de neste ukene, selv om du ikke blir kontaktet direkte av Twitch.

Den populære strømmetjenesten for spill blir besøkt av over 100 millioner brukere hver måned, ifølge den offisielle Twitch-bloggen. Tjenesten ble grunnlagt i 2011 og opplevde en hurtig vekst takket være økt interesse for blant annet e-sport. I fjor ble Twitch solgt til Amazon for seks milliarder kroner.

I høst oppdaterte strømmetjenesten reglementet sitt.
Twitch vil ikke ha toppløs streaming og sexy undertøy i fokus »

Siste fra forsiden