Sommerlansering for OnLive

Virker den?

Amerikanerne får snart tilgang på den omdiskuterte tjenesten.

For omtrent et år siden avduket selskapet OnLive en ny tjeneste ved samme navn. Denne tjenesten skal gi folk tilgang på spill gjennom nettet, men vi snakker ikke om grafisk enkle nettleserspill. OnLive lover at de skal servere spill med toppgrafikk for spillere som ikke har tilgang på den nødvendige maskinvaren.

Frelseren?

Det eneste du skal behøve av utstyr er en liten boks med medfølgende håndkontroll, samt en TV å spille på. Alternativt kan du spille på PC eller Mac ved å laste ned et program. Tanken er at spillene skal streames fra OnLive-serverne og hjem til deg, men mange har sagt seg skeptiske til at noe slikt kan gjennomføres i stor skala med den teknologien som er tilgjengelig.

Onlive har benyttet årets GDC til å sette en slippdato for den amerikanske lanseringen av tjenesten. PC- og Mac-eiere kan abonnere på OnLive fra 17. juli. I første omgang lanseres tjenesten i 48 stater (Alaska og Hawaii er holdt utenfor) og skal koste femten dollar i måneden, eller rundt nitti kroner med dagens kurs. I tillegg må du betale for spill du kjøper eller leier.

Ambisjonene er det tydeligvis ingenting å si på, for det loves at de 25 000 første som registrerer seg slipper abonnementsavgiften de første tre månedene. Giganter som EA, Ubisoft og Warner Bros. er allerede med på prosjektet, og til lanseringen loves vi kritikerroste titler som Dragon Age: Origins og Assassin's Creed II.

Den endelige versjonen av OnLive skal demonstreres på årets E3, som går av stabelen samtidig som lanseringen av tjenesten. I løpet av året skal vi også få vite mer om den planlagte TV-utgaven av OnLive, MicroConsole.

Hvordan rivalen Gaikai gjør det for tiden vet vi ikke, da det har vært stille fra den fronten en stund. Kanskje vi hører mer på GDC eller E3?

Siste fra forsiden