Star Wars Jedi: Fallen Order

Viste 14 minutter fra Star Wars Jedi: Fallen Order

Se Titanfall-skaperens Star Wars-spill i aksjon.

EA sparket som vanlig E3-uken i gang med sitt årlige Play-arrangement. På forhånd var det trolig knyttet størst spenning Star Wars Jedi: Fallen Order, og det var nettopp det spillet som fikk æren av å åpne showet.

Cal får leke seg med lyssabel og andre jedi-krefter.
EA

I en 15 minutter lang trailer – som du kan se over – viste utvikler Respawn frem hvordan spillet faktisk vil fungere. Her fikk vi bli med protagonist Cal Kestis og hans trofaste robotledsager, BD-1, på oppdrag, med actionfylte kamper som inkluderer mye av det fans kan forvente fra et Star Wars-spill.

Kamp i kjent jedi-stil

Ved siden av hopping, svinging i lianer og løping på vegger, som vi fikk se litt av tidligere i år, stiller Cal med en rekke jedi-egenskaper. Han bruker lyssabelen som våpen og kan blokkere, parrere og dukke unna – ikke ulikt Dark Souls- og God of War-malen.

Etter hvert som man blir bedre kjent med «kraften» vil man også låse opp muligheten til å for eksempel trekke til seg og skyve unna gjenstander og fiender, hoppe to ganger i luften eller til og med stoppe tiden i en kort periode. Evnene kan kombineres til dødelig effekt, som videoen over viser ved flere anledninger.

Hva motstanden angår ser spillet ut til å skilte med flere ulike typer, som byr på kamper på både nært og fjernt hold. Enkelte meies ganske enkelt ned, mens andre stiller med ekstra beskyttelse slik at du må tenke mer taktisk for å få has på dem.

Forest Whitaker er med i rollen som Saw Gerrera.
EA

Selv om han er så liten, ser det ut til at BD-1 – som står for Buddy Droid-1 – får en viktig rolle både i og utenfor kamp. Spillere kan sende droiden til områder man ellers ikke når, for blant annet å åpne dører. I kampens hete stiller BD-1 med et begrenset førstehjelpsutstyr, slik at spillere kan fylle på helsen ettersom det blir nødvendig.

Star Wars Jedi: Fallen Order lanseres 15. november 2019, for PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Du finner flere E3-nyheter på vår samleside »

Siste fra forsiden