Vita blir også en håndkontroller

Den håndholdte Sony-konsollen får en helt unik synergi med PlayStation 3.

Sonys kommende håndholdte konsoll, PlayStation Vita, skal være en kraftig liten sak. Spillmaskinen får funksjoner som berøringsfølsom skjerm, trykkmatte på baksiden, to kamera og doble analogstikker. Dette blir etter alle solemerker markedets kraftigste bærbare spillkonsoll. Det ser også ut til at den har flere triks på lur.

Les også: Vi har testet PlayStation Vita!

Sånn kan et Vita-spill se ut.

Eurogamer rapporterer at PlayStation Vita skal kunne brukes som en spillkontroller for PlayStation 3-spill. Det betyr blant annet at man kan dra nytte av den håndholdte konsollens unike funksjonalitet, som gyroskopet og trykkskjermen, til å utføre kommandoer i spill til stuekonsollen.

Informasjonen kommer fra Phil Rogers, som er forskningssjefen til Sony i Europa. Han snakket nylig på Develop-konferansen om potensialet til høstens store satsning fra det japanske spillselskapet.

– Du kan kjøre et spill på begge konsollene, og synkronisere dem via nettverket. Det er ganske kult, fordi du får maskinkraften til PlayStation 3 til å overføre den stilige grafikken til Vita, uttalte Rogers blant annet.

Les også: Vår sniktitt på Vita-spillet Uncharted: Golden Abyss

Konkurransedyktig

Man skal også kunne spille sammen med en venn på tvers av konsollene, etter å ha brukt litt tid på å synkronisere dem. I dette eksempelet benyttet de racingspillet Wipeout 2048 til PlayStation Vita, som var kompatibelt med Wipeout HD til PlayStation 3. Sistnevnte versjon kjørte riktignok smidigere og med bedre grafikk, men man kunne likevel spille sammen uten problemer.

Sånn ser Vita ut.

Les også: Vi har testet Wii U!

Dermed ser det ut til at PlayStation Vita kan gi PlayStation 3 større sjanse til å tukte Nintendo Wii U, som kommer med en del lignende funksjonalitet. Så får tiden vise om Vita blir unødvendig, slik Activision-sjefen Robert Kotick har spådd.

Siste fra forsiden