Vita en suksess i Japan

Sonys nyeste konsoll har blitt en hit i hjemlandet.

Pressebyrået Reuters melder at Sony har solgt litt i overkant av 321000 Vita-enheter i løpet av de første to dagene den ferske konsollen har vært i salg i Japan. Tallet kommer fra analytikerfirmaet Enterbrain.

Da Nintendo lanserte deres 3DS i Japan solgte den 371000 enheter i løpet av de to første dagene. Den var med andre ord hakket mer populær i starten, men salgstallene sank raskt. Fremtiden vil vise om Vita vil følge samme utvikling, eller om den klarer å holde på kundenes oppmerksomhet.

Ifølge Reuters har japanerne 24 ulike Vita-spill å velge mellom, noe som er et rimelig høyt antall spill for en nylansert konsoll.

Ridge Racer for Vita.

PlayStation Vita vil slippes den 22. februar her til lands. Vi prøvde konsollen på E3 i år. Det Marius Kjørmo så der lovet absolutt godt, selv om det naturligvis er begrenset hvor mye man får ut av å teste en uferdig konsoll så lenge før lansering.

Den nye spillmaskinen kommer med en berøringsfølsom OLED-skjerm, doble analogstikker, en bakmontert berøringsflate, bevegelsessensorer og to kamera. I tillegg har den kraftig innmat som skal by på denne håndholdtgenerasjonens mest krevende grafikk.

Vita kommer i to utgaver. Den ene har kun støtte for Wi-Fi, mens den andre har støtte for både Wi-Fi og 3G. Sony har ikke gitt ut veiledende priser for Norge, men nettbutikken Komplett har lagt seg på ca. 3000 kroner for den beste modellen.

Les også: Ingen regionsperre for PlayStation Vita
Les også: Ikke kvitt deg med PSP-spillene

Siste fra forsiden