The Witcher 3 - nyversjon

Vulvakaos i The Witcher 3-nyversjonen

CD Projekt RED forklarer hvordan realistiske kjønnsorganer snek seg inn i spillet.

CD Projekt RED

Nyversjonen av The Witcher 3: Wild Hunt – lansert i desember – byr på en rekke visuelle overhalinger til det kritikerroste rollespillet. Én av nyvinningene som har fått mye oppmerksomhet ble imidlertid inkludert ved et uhell, og nå lover CD Projekt RED å fjerne denne.

Som Kotaku melder er det snakk om realistiske kjønnsorganer for flere av spillets kvinnelige figurer. Spillere oppdaget for eksempel at de tre skogsheksene kjent som Crones er utstyrt med realistiske vulvaer, som slettes ikke var synlige i det opprinnelige The Witcher 3.

Det viser seg nå at disse kom med gjennom utviklerens valg om å inkludere spillerskapte modifikasjoner i nyversjonen.

I en uttalelse til Kotaku forklarer CD Projekt RED at det benyttet seg av en populær «mod» kalt HD Monsters Reworked (HDMR). Skaperen av denne ble kompensert for arbeidet, men det ingen fanget opp var at HDMR hadde knabbet innhold fra en annen modifikasjon – Vaginas for Everyone.

Etter å ha blitt kontaktet av Kotaku bekreftet modderen bak Vaginas for Everyone at hen hadde fått spørsmål fra HD Monsters Reworked-skaperen om å inkludere de realistiske kjønnsorganene i sitt arbeid. Meldingen ble aldri sett, men Vaginas for Everyone ble tilsynelatende lagt inn sammen med HD-monstrene likevel.

Da CD Projekt RED så tok kontakt unnlot HDMR-modderen å nevne noe om det lånte innholdet.

– I 2021, da vi signerte avtalen om overføring av opphavsrett, bekreftet HDMR-skaperen overfor CD Projekt RED å ha skapt modifikasjonen på egenhånd. HDMR-modderen ga CD Projekt RED rettighetene til å bruke modifikasjonen og ble kreditert og kompensert for arbeidet. Vi har kontaktet HDMR-skaperen for å få en oppklaring i saken, sa CD Projekt RED til Kotaku.

I mellomtiden har utvikleren sagt at vulvaene altså skal fjernes. CD Projekt RED påpeker at dette ikke må anses som at teamet er motstander av nakenhet eller voksent innhold, men at endringen blir gjort for å skape likhet og bedre sammenheng mellom alle spillets figurer.

Vaginas for Everyone-skaperen forteller for øvrig at hen ikke bryr seg om kompensering for sitt arbeid.

LES OGSÅ: Nintendo fjernet uheldig Minecraft-kjøttstykke fra Super Smash Bros. »

Siste fra forsiden